Reklam Bloğu

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, yapılanları anlattı:

Başkan Yılmaz; “Kütahya’nın yüzde 90’ına hizmet götürüyoruz”

featured
service

Başkan Yılmaz; “Kütahya’nın yüzde 90’ına hizmet götürüyoruz”

Kütahya İl genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresinin minimum personel sayısıyla en iyi hizmeti verdiğini ve vermeye de devam edeceğini, Kütahya’nın yüzde 90’ına hizmet götürdüklerini bildirdi.

Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentteki bir restoranda bir araya geldiği basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İl Özel İdaresinin 2022 yılı faaliyetleri ile 2023 yılı hedeflerinden söz eden Yılmaz, şunları söyledi:

2005 yılında Cumhurbaşkanımız, başbakanken, 5302 sayılı bir yasa çıkardı. Bu yasa yerel yönetimleri çok güçlendiren, eline çok büyük imkanlar veren bir yasaydı. Eskiden Köy Hizmetleri maharetiyle Devlet Su İşleri, YSE maharetiyle yapılan hizmetlerin tamamının ildeki seçilmiş insanlara devretti. Ve bu seçilmiş insanlar içerisinden bir başkan seçerek burada karar alabilme iradesine kavuştu. Bu çok büyük bir devrim yerel yönetimlerde. O günden bugüne biz Kütahya’mızın neredeyse 20 yılını planlıyoruz ve bu anlamda Kütahya coğrafyasının il ve ilçe sınırlarını yüzde 90’ın üzerinde bir alanına hizmet götürüyoruz. Kütahya’da Milli Eğitim’den kültüre, sağlıktan tarıma, spora, emniyete, bütün birimlere dokunuyoruz, iş birliği halinde çalışıyoruz. Belediye sınırları dışında imar, yol, su, kanalizasyon hizmetleri, ağaçlandırma, park, bahçe, turizm gibi konularda da çalışıyoruz. Altyapı yatırımlarına Köydes projeleriyle birlikte ağırlık verdik. Çünkü köylerimizin altyapısını güçlendirmek ve şehirdeki imkanlara kavuşturmak gerekiyordu. Ama bugün itibariyle son 3-4 yıldır altyapıda aldığımız mesafeleri göz önüne alarak artık üstyapıda köylerimizde kırsalda gelir getirici kadınlara, gençlere veya her sektörlere hizmet edici bir alan üzerinde çalışıyoruz. İl Özel İdaremizde 533 personelimiz var. 90 iş makinemiz toplam 232 aracımız var. 12 ilçemizde ilçe özel idare taşra teşkilatları var. Personel sayımız il nüfusuyla kıyaslandığında ilin büyüklüğü ve ilçe sayısı açısından kıyaslandığında en minimum seviyede personelle çalışıp en yüksek derecede hizmet üreten bir il özel idarecisine sahibiz. Bu kurumsal yapı inşallah bundan sonra da böyle devam eder. Norm kadrolarımızın bile aşağısında bir kadroyla çalışıyoruz. Burada popülist davranıp insanları işte bu kadroları şişirip hizmet kısmını eksiltmeyelim diye böyle bir çalışmamız var. Ama makine parkurumuzu her yıl güçlendiriyoruz. Çok ciddi alımlar yaptık.”

“BÜTÜN ALANLARDA, PLANLADIĞIMIZIN ÜZERİNDE BİR PERFORMANS GÖSTERDİK”

2022 yılı faaliyetlerini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: “KÖYDES’le köylerimizin altyapı sorunlarını çözdük. Hiçbir dönem İl özel İdaremize gelen bütçe kısıtlanmadı. 2022 bütçemiz 431 milyondu ek bütçeyle birlikte. Bu çok önemli bir rakam. Bunun ayrıca 77 milyonluk da KÖYDES bütçemiz geldi. Normalde 40 milyon civarındaydı. Geçen yıl büyük bir artışla 77 milyona çıktı. Burada geçen yıl yaptığımız yol konusunda birkaç bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. 45 kilometrelik bir sıcak asfalt tasarladık. 67 kilometreye ulaştık yılsonu itibariyle. Yani bütün alanlarda, planladığımızın üzerinde bir performans gösterdik. 138 kilometre birinci sathi kaplama yaptık. Bunun yanında ikinci satih asfalt yaptık. 21 kilometre. beton asfalt yaptık. Asfalt bakımı 1050 kilometre. Yamasından yol bakımına kadar. Yine 138 bin metrekare özel idare maharetiyle köylerimize kilit taşı verildi. 60 adet içme suyu projesi gerçekleştirdik geçen yılda. Bunun içerisinde depo yapımı var, su deposu, isale hattı yapımı var sondaj var. 20 adet altyapı güçlendirmesi. 10 adet de GES projesi son yıllarda güneş enerjisine ciddi katkı veriyoruz. Spor alanında köylerimize sadece geçen yıl 31 adet sentetik halı saha yaptık.

2005 yılından bugüne kadar 5 milyon metrekare kilit taşı götürdük. Bunda köylere hizmet götürme aracılığıyla verdiğimiz kilit taşları dahil değil. Bu 5 metre eninde bin kilometrelik bir yol yapar arkadaşlar. Bir o kadar da birliklerimiz aracılığıyla yani verdik. Her köyümüzde çocuk oyun parkı var. Her köyümüzde çok amaçlı kullanılan su tankeri var. Yangında, davette, cenazede işte köyün ağaçlarını sulamada kullanılacak su tankerleri var. Her köyümüze yangın hidrantları kurduk. Köyde olabilecek bir yangında su şebekesine bağladık. Köy nüfusunu dikkate alarak köydeki hareketliliği göç olayına göz önüne alarak köy konakları yaptık. Düğün salonları yaptık. Şu anda köylerimizde 546 köyümüzün 73’ünde halı sahamız var. Diğer kurumlara o günden bugüne 343 milyon hibe yaptık. 39 gölet yaptık.”

“TURİZM ALANINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

İl Özel İdaresinin turizm yatırımlarından da söz eden Yılmaz, “Turizm alanında öncelikle çok önemsediğimiz ve ilimizin tanıtımına ciddi katkı veren Frig Karşılama Merkezini yaptık. Bunun yanında Aizanio’ye tarihinde hiç görülmemiş miktarda ilimizin en büyük turizm yatırımlarından birisi olan kaynak ayırdık. Murat Dağı’na bir kayak merkezi kurduk, şu an itibariyle bitmek üzere. Ahi Evran Türbesi’ni restore ettik. Dumlupınar bizim için çok önemli. Tarihimize büyük kıymet veriyoruz ve Dumlupınar’a bir diaroma müzesi yapıyoruz. Ayrıca bir seyir terası yaptık gelen misafirlerimize. Domaniç Kocayayla mesire alanına bir Osmanlı çadırı kurduk. Orayı da geliştiriliyoruz. Simav Gölcük Mesire Alanına desteklerimiz devam etti. Sosyal çalışmalar açısından hayvan rehabilitasyon merkezi kurduk, mobil, gezici, sokak hayvanlarını kısırlaştırıcı burada, veterinerleri burada istihdam ediyoruz. Bu alanda yetkin kişileri çalıştırıyoruz. Bu çok önemli. Günümüzde önemli sorunlardan birisi. Yani özel idare artık kendi alanı dışındaki hizmetleri de yapıyor durumuna geldi. Yoncalı’nın altyapısını tamamen yeniledik. Biz termal kentiyiz, fakat çok ucube bir sistem vardı. Hangi otel, hangi işletme nereden su alıyor belirsiz. Bunların tamamını kaldırdık. Merkezi sisteme bağladık. 5 tane de yeni işletme bu sistem sayesinde sistem yedekli. Oradaki hastanede bile işte su pompa bir arıza olduğunda sıcak suyu veremiyorduk. Isınma sistemini yapamıyorduk. Şimdi çiftli bir sistem 24 saat esaslı, biri arıza yapsa diğeriyle anında devreye girecek bir sistemle çok ciddi bir kaynak ayırdık bunlar. Artık yeni müteşebbislerimize de su verebilme imkanı kazandık orada” dedi.

“SAHA GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİNİ KURDUK”

Kırsal alana ciddi yatırımlar yaptıklarını aktaran Yılmaz, “Jandarma sorumluluk bölgesinde 48 noktaya kamera sistemi kurduk, jandarmayla birlikte çalıştık. Özel idaremizin daha önce 20’ye yakın nokta İl Genel Meclisimizin yaptığı kamera sistemi vardı. Farklı bir kamera sistemi. Türkiye’de ilk Kütahya’da uygulandı. Tabii başka kaynaklar da elde ettik. Solar direklerle 48 noktaya saha güvenlik yönetim sistemi adı altında bir kamera sistemi kurduk. Bu sistem hiçbir enerjiye muhtaç olmadan 126 adet sabit, 12 adet de hareketli kameradan oluşuyor. Yapay zekayla çalışıyor. Bir araç bir semtte iki üç defa o yolda yani ihtar veya ihbar uyarı yapabiliyor ve yüz tanıma sistemi var. Bu belki de tabii emniyetlik bir konu ama bu bölgedeki hırsızlık ve gayrimeşru işleri büyük oranda kırsalda azaltmıştır. Bu çok ciddi buna devam edeceğiz. Bu radyo link sistemiyle bu görüntüler beş tane ilçe jandarmamıza ve ilçe alay komutanlığımız da anında aktarılıyor. Bu bilgiler anında aktarılıyor. Enerjiye gereksinim olmadan tıpkı bir akıllı telefon gibi. Bu Ankara’dan da izlenebiliyor. Bunu geliştiriyoruz.” diye konuştu.

“2023’TE GENÇLİK, TARIM, TURİZM VE SPOR ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”

2023 yılı hedeflerinin bir kısmını da anlatan Yılmaz, “2023 yılı bütçemizi 600 milyon lira olarak belirlemiştik. Bu yıl 200 kilometrelik bir yol hedefimiz var. Her yıl yaptığımız 100 kilometrelik yol onarımını bu yıl da hedefliyoruz. Bu yollarımızı yaparken de 50-60 yıllık köy nüfusuna hizmet verecek şekilde planlayarak yapıyoruz. 40’a yakın köyümüzde su ve kanalizasyon çalışmamız olacak 20 adet büyük köyümüze Güneş Enerji Sistemi (GES) projemiz olacak. Kendi rutin ve mutat işlerimizin yanında çalışmalarımız arasında bir öğrencilerimize büyük katkı sunacağına inandığımız, Kütahya merkezdeki Endüstri Meslek Lisesi alanına bir Bilim Merkezi yapacağız. Domaniç ilçemizde bir gençlik parkı var. Bu da 50 milyonun üzerinde bir yatırım. 50’nin üzerinde kuracağımız çadırla orada bir gençlik merkezi kuracağız. İlimiz merkezinde Balıklı Mahallemizde bulunan bir tarihi konağı Gençlik Merkezi olarak restore ediyoruz. Aizanoi ile Murat Dağı yatırımlarımıza kesintisiz devam edeceğiz. Paşam Sultan Mahallesinde kentsel dönüşüme öncülük ediyoruz. Burada kamulaştırma işlerini Özel İdare olarak biz yapıyoruz. Buranın tamamını kamulaştırıp bir kentsel dönüşüm için kolları sıvadık. Şaphane ilçemizde modern bir hayvan barınağı yapacağız. Burası ilimizin geneline hitap edecek. Bu yıl yapacağımız bütün çalışmalarımızda gençlik, tarım, turizm ve spor önceliğimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

Yapılan hizmetlerin uygulanabilmesinde emekleri olanlara da teşekkür eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Öncelikle bu hizmetleri yapabilmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bütün meclisimiz adına. Hükümetimize, bakanlarımıza ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Burada bizle beraber çalıştığımız tüm valilerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Düzenlenen programa AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, İl Genel Meclisi üyeleri ile gazeteciler katıldı.

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, yapılanları anlattı:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.