Kütahya’da eczanelerde yaşanan ilaç sıkıntısı yapılan zammın ardından yine çözüme kavuşmadı. Kütahya Eczacı Odası Başkanı Cahit Ceylan, firmaların yüzde 25 civarında zammın uygulama tarihini beklediğini ve ilaç göndermediğini söyledi.
Kütahya’da, eczanelerdeki ilaç sıkıntısı, yapılan zam kararının ardından hala çözüme kavuşmuş değil. Kütahya Eczacı Odası Başkanı Cahit Ceylan, ilaç firmalarının yüzde 25 civarındaki zamın uygulanma tarihini beklediğini ve bu süreçte ilaç tedarik etmediğini ifade etti.
Kovid-19 süreciyle birlikte başlayan ilaç sıkıntısı, özellikle son bir haftadır özel bir problem haline gelmiş durumda. Kütahya Eczacı Odası Başkanı Cahit Ceylan, yaşanan gelişmeleri Ekspres Haber’e değerlendirerek, ilaç teminindeki sorunların çözümü konusundaki beklentilerini paylaştı.
Gelişmelerin takipçisi olmaya devam ederek, Kütahya’daki eczanelerdeki ilaç sıkıntısının çözüme kavuşup kavuşmadığını ve bu süreçte atılan adımları öğrenmeye çalışabilirsiniz.
İlaca 15 Aralık’ta yaklaşık yüzde 25 zam geldiğini aktaran Ceylan, “Ancak zam uygulama tarihi 25 Aralık olarak belirlendiği ve arada on günlük boşluk bırakıldığı için şu anda eczanelerimiz depolardan ilaç bulamıyor. Kendi stoklarıyla hastanın ilaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Ama maalesef stoklarda hızla tükeniyor.” dedi.
“ECZANELERDE İLAÇ OLMAMASININ SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ”
Ceylan, firmaların depolara ilaç sevkiyatını durdurduğunu, bu nedenle depolardaki stokları dengeli kullanmak amacıyla eczanelere ilaç gönderdiklerini belirtti. Ancak bu durumun hastalara yeterli ilaç sağlanmasını engellediğini vurgulayan Ceylan, “Temmuz ayında ilaca yüzde 25 zam yapıldı. Ancak bu zam uygulaması hemen yürürlüğe girmeyince ilaç eksikliği yaşanıyor. Bu uygulama vatandaşın ilacına ulaşmasını zorlaştırıyor ve eczaneleri sıkıntıya sokuyor. Nöbetçi eczanelerde büyük sıkıntılar yaşanacak. Ancak unutulmamalıdır ki, bu sorun eczanelerden kaynaklanmamaktadır” şeklinde konuştu.
“BAZI ÇOCUK İLAÇLARINDA YOKLUK SÜRÜYOR”
Özellikle çocuk antibiyotiklerinde süspansiyon tarzlarında bir nebze kısmi rahatlama yaşandığını dile getiren Ceylan, ancak ağızdan kullanılan tabletlerinde halen sıkıntı yaşandığını anlattı.
Yaklaşık on gündür bu ilaçların sevkiyatının tamamen durduğunu vurgulayan Ceylan, “Eczanenin elindeki stoklarla antibiyotik nereye kadar bilemiyorum. Ama çok uzun sürmeyeceğini tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.