Yapay Zeka Destekli MR Cihazı Kütahya’da Hizmete Girdi

Yapay Zeka Destekli MR Cihazı Kütahya’da Hizmete Girdi
service

Özel Kütahya Anadolu Hastanesi, sağlık hizmetlerini geliştirmek adına yapay zeka destekli manyetik rezonans (MR) cihazını hizmete sundu. Bu ileri teknoloji cihaz, hastalara daha hızlı ve yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlayarak, sonuçları aynı gün içerisinde sunabilme özelliği ile dikkat çekiyor.

Özel Kütahya Anadolu Hastanesi’nde görevli Radyoloji Uzmanı Dr. İrfan Çapraz, cihazın tanıtımı için Kütahya Ekspres gazetesine açıklamalarda bulundu.

Dr. Çapraz, cihazın hem görüntü kalitesi hem de hızlı sonuç verme kabiliyeti sayesinde Kütahya’daki sağlık hizmetlerini bir üst seviyeye taşıyacağını belirtti.

“Günübirlik Sonuç Veren Az Sayıda Hastaneden Biriyiz”

Dr. İrfan Çapraz, yapay zeka destekli bu MR cihazının sunduğu teknolojik yeniliklerle çekim sürelerinin ciddi oranda kısaldığını ifade ederek, hastaların daha konforlu bir deneyim yaşadığını vurguladı. Türkiye genelinde sonuçları aynı gün içinde sunabilen az sayıda hastaneden biri olduklarını belirten Çapraz, cihazın özellikle MR kolonjiyografi ve anjiyografi gibi özel çekimlerde de kullanıldığını ve hastaların kısa sürede net sonuçlar alabildiklerini aktardı.

Yapay Zeka Destekli MR Cihazı Kütahya’da Hizmete Girdi

“Yüksek Çözünürlüklü Görüntüler Sunuyor”

Yeni cihazın sunduğu yüksek çözünürlükte görüntüler sayesinde, doktorların teşhis süreçlerini daha hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleştirebildiğini belirten Dr. Çapraz, cihazın özellikle eski MR makinelerine kıyasla hastaların daha kısa süre cihaz içinde kalmasını sağladığını ifade etti. Bu da hastalar için daha rahat ve hızlı bir deneyim anlamına geliyor.

Cihazın gürültü azaltma özelliği hakkında da bilgi veren Dr. Çapraz, “MR cihazlarının gürültülü çalışması hastalar için rahatsız edici olabilir. Bu nedenle hastalarımıza kulaklık veriyoruz ve bu şekilde çekimler sırasında daha az rahatsızlık hissetmelerini sağlıyoruz” dedi.

“Cihazın Sağladığı Teknoloji İle Özel Analizler Yapacağız”

Dr. Çapraz, meme emarı gibi özel çekimler ve çeşitli analizler de yapacaklarını, cihazın tanıtımı ve verimli kullanımı için bir süreye ihtiyaç olduğunu belirtti. Bu süreçte hastalardan sabırlı olmalarını rica eden Çapraz, cihazın Kütahya’daki sağlık hizmetlerine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Yapay Zeka Destekli MR Cihazı Kütahya’da Hizmete Girdi

Yapay Zeka Destekli MR Cihazı Kütahya’da Hizmete Girdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!