Kütahya’da AFAD’ın gönüllü sayısı her geçen gün artıyor. Bir dizi eğitimlerin verildiği gönüllülük projesinde teorik eğitimlerin yanı sıra saha deneyimi de sunuluyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nın ‘100 Bin Destek AFAD Gönüllüsü Projesi’ gönüllülerini toplamaya devam ediyor.
Peki, AFAD gönüllüsü olmak için ne yapmamız gerekiyor? Hangi süreçlerden geçmeliyiz?
Kütahya AFAD Eğitim Şube Müdürlüğü AFAD eğitimi Ercüment Kök, bu gibi soruların cevaplarını Ekspres Haber’e anlattı.
E-Devlet üzerinden başvuru yapıldıktan sonra bilgilendirme mesajı ile yönlendirildiklerini belirten Ercüment Kök, “Bu eğitimleri tamamlayan arkadaşlarımızla görüşerek AFAD İl Müdürlüğümüzde tam zamanlı pratik eğitime alıyoruz.” dedi.
“YAZILI SINAVLARDA BAŞARILI OLANLAR DESTEK AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLUYOR”
Pratik eğitimler hakkında bilgiler veren Kök, şöyle devam etti:
“Bu aşamada yangın teori eğitimi, yangın uygulaması, çadır kurma eğitimi, psikososyal destek ve insani yardım eğitimi, arama kurtarma eğitimi, bu eğitimleri uzman ekiplerimizden profesyonel manada alıyorlar. Akabinde yaptığımız yazılı sınavdan sonra başarılı olan arkadaşlarımız artık statülerini temel afet gönüllüsünden destek AFAD gönüllüsü statüsüne çekiyorlar.”
“İSTEYEN GÖNÜLLÜLERE ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ VERİYORUZ”
AFAD gönüllülerinin depremlerde görevli olabileceğini belirten Kök, depremde enkazda arama kurtarma faaliyetlerinde görev almak isteyenlere altı günlük yine tam zamanlı depremde arama kurtarma eğitimi verdiklerini ifade etti.