Mevsim geçişlerinde doğru beslenmeye dikkat! Uzmanı açıkladı

Mevsim geçişlerinin yaşandığı bu günlerde Diyetisyen Neslişah Özcan, beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Mevsim geçişlerinde doğru beslenmeye dikkat! Uzmanı açıkladı
service

Mevsim geçişlerinin yaşandığı bu günlerde Diyetisyen Neslişah Özcan, beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte mevsim geçişlerinde beslenmenin önemi bir kez daha gündeme geldi.

Kütahya’da sağlıklı yaşam için hizmet veren Diyetisyen Neslişah Özcan, Ekspres Haber’e mevsim geçişlerinde beslenme ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Vücudun mevsim geçişlerine adapte olmaya çalıştığını vurgulayan Özcan, daha doğru beslenebilmek için mevsim geçişlerinde bir uzmandan yardım alınması gerektiğini belirtti.

Vatandaşların kendilerince yaptığı beslenme seçeneklerinin vücutta yağ birikimine sebep olduğunu söyleyen Özcan, “Yan etkisi olarak ödem tutulumu da çok fazla olur. Şişkinliklerim çok olan diyenler için özellikle sonbahar mevsiminde su tüketiminde daha fazla artırmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“MUTLAKA HAREKETLE SIVIYLA DESTEK ALMALIYIZ”

Havaların soğumasıyla birlikte su tüketiminin de paralel olarak azaldığını vurgulayan Özcan, yapılan en büyük hatanın bu olduğuna dikkat çekti.
Bu mevsimde daha çok tüketerek metabolizmayı canlandırmak gerektiğini belirten Özcan, sözlerine şöyle devam etti:

“Gelen danışanlara çok fazla söylüyorum mutlaka hareketle, sıvıyla destek almalıyız. Yorgun düşen bedenimiz için, sabahları uykusuzluk, halsizlik çekenlere mutlaka takviye beslenme gıdası yapabiliriz. Bunu da nasıl yapabiliriz? Beslenme uzmanının yardımıyla daha çok A, C, E vitamini destekli besinler tüketebiliriz. Bunlara uygun beslenme programı isteyebiliriz. Bu şekilde yönlendirmeler gerçekleşebilir.”

“VÜCUT ANALİZİ MUTLAKA YAPIYORUZ”

Diyetin ve sağlıklı beslenmenin belli periyotlarda yapılan bir süreç olmadığının altını çizen Özcan, sağlıklı beslenmenin bir hayat tarzı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Yalnızca kilo alma ve verme zamanında sağlıklı beslenmeye yönelimin arttığından bahseden Özcan, şunları kaydetti:

“Spora gideceğimiz zaman değil de, sürekli beslenme ve diyet uzmanımız olmalı. Her zaman bir beslenme uzmanından destek almalıyız. Danışanlarımıza vücut analizi yapıyoruz. Mutlaka kas, kemik, yağ oranını görüyoruz ve buna göre diyet yazıyoruz. Ölçüm analizini danışanımla birlikte yorumluyoruz.”

“HERKESİ OFİSİMİZE BEKLİYORUZ”

Beslenme şeklinin kişisel olduğunu anlatan Özcan, herkese farklı diyetler yazdığını dile getirdi.

Bunun öncesinde de mutlaka kan tahlili alındığını bildiren Özcan, eksik vitamin, mineral varsa bunların da değerlendirildiğini söyledi.

Kişiye özel diyetlerde bu analizi yaptırmak gerektiğini aktaran Özcan, “Ofise gelip siz de eğer vücut oranınızı görmek istiyorsanız sizinle de analiz yapabiliriz. Diyete devam zorunluluğu yok ama beslenme önerilerinde bulunurum. Ona göre beslenmenize yön verebilirsiniz. Bunun için sizden bir ücret talep etmiyoruz. Tamamen ücretsiz bir uygulamamızdır.” şeklinde konuştu.

Mevsim geçişlerinde doğru beslenmeye dikkat! Uzmanı açıkladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!