KSBÜ, zamanında mezuniyette Türkiye’de ilk 5’te

KSBÜ, zamanında mezuniyette Türkiye’de ilk 5’te
service

YÖK’ün 2024 Üniversite İzleme Raporu’na göre, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, eğitim süresinde mezuniyet oranıyla ilk 5’te yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 yılına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu”nu yayımladı. Raporda 201 üniversitenin faaliyetleri değerlendirildi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) pek çok kategoride önemli başarılar elde etti.

ZAMANINDA MEZUNİYETTE EN ÜST SIRALARDA

KSBÜ, özellikle “Normal Öğrenim Süresi İçinde Eğitimi Tamamlama Oranı” kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak, Türkiye genelinde ilk 5 üniversite arasında yer aldı. Bu başarı, KSBÜ’nün eğitimdeki kalitesini ve öğrencilerine sunduğu olanakları gözler önüne seriyor.

KSBÜ, raporda dikkat çeken bir başka kategoride de öne çıktı. “Endeksli dergi ve kitaplarda ulusal işbirliği ile yayımlanmış yayın oranı en yüksek olan üniversiteler” sıralamasında %76,50 oranıyla 9. sırada yer aldı.

Ayrıca, “Yeşil, Çevreci Üniversite Endeksinde” istikrarlı gelişim göstererek, 18. sıraya yükseldi.

“BU HEPİMİZİN BAŞARISI”

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, üniversitenin başarısını değerlendirerek, “Altı yıllık emeğimizin meyvelerini toplamaya başladık. Bu başarıda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

YÖK’ün 2024 raporu, KSBÜ’nün genç bir üniversite olmasına rağmen hızlı bir gelişim kaydettiğini ve önümüzdeki yıllarda da başarısının artacağını gösteriyor.

KSBÜ, zamanında mezuniyette Türkiye’de ilk 5’te

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!