Altındaki dalgalanma Kütahya’da kuyumcuları hareketlendirdi

Altın fiyatlarındaki değişiklikler vatandaşları kuyumculara yönlendirdi. Yatırım fikri olanlar altın alırken, ev-araba isteyenler ise altınlarını bozduruyor.

Altındaki dalgalanma Kütahya’da kuyumcuları hareketlendirdi
service

Altın fiyatlarındaki değişiklikler vatandaşları kuyumculara yönlendirdi. Yatırım fikri olanlar altın alırken, ev-araba isteyenler ise altınlarını bozduruyor. Gram altın fiyatı ise 3 bin lirayı geçerek tavan fiyatı görüyor.

Altındaki bu dalgalanma vatandaşları kuyumculara yönlendirdi. Yatırım fikri olanlar altın alırken, ev-araba isteyenler ise altınları bozduruyor. Gram altın fiyatı ise 3 bin lirayı geçerek tavan fiyatı görüyor.

Son günlerde altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta 3 bin 60 lira sularında başlayan altın, haftayı 3 bin 20 lira olarak kapattı.

Düşüşün sebeplerini ve yeni hafta beklentilerini Ekspres Haber’e değerlendiren Kütahya Kuyumcular ve Saatçiler Derneği Başkanı Ali Eğce, altının her daim en güvenilir yatırım olduğunun altını çizdi.

Ortadoğu’da yaşanan savaşın ve küresel piyasadaki krizin altın fiyatlarına yansıdığını belirten Eğce, ons fiyatının yükselmesiyle beraber altının, 3 bin 70 lira seviyelerine çıktığını söyledi.

“ALTIN GERİLİM SEVER, FİYATLAR YÜKSELİR”

Altın fiyatlarının yeni haftaya kısmi düşüşle başladığını söyleyen Eğce, haftanın ilk gününde 3 bin 50 lira seviyelerinden işlem gördüğünü vurguladı.

Son günlerde fiyat dalgalanmalarında Ortadoğu’nun etkisini vurgulayan Eğce, “Altın gerginliği sevdiği için fiyatlar yükselir. Yani gerginlik durumunda yine yükselecektir diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

kutahya-altin-fiyati3

“DÜŞÜŞ DEVAM EDERSE BOZDURMALAR ARTABİLİR”

Fiyatların yükselmesiyle halkın altın almak için kuyumcuları doldurduğunu anlatan Eğce, şöyle devam etti:

“Bu sıralar daha çok alım yapıyorlar. Ama pazartesi günleri herkes işte ev araba almak için satma tarafına geçiyor. Bu anlamda biraz bir düşüş var. Eğer düşüş devam ederse halkımız herhalde bozduracaktır diye düşünüyoruz. Yani geçen hafta zaten dediğim gibi gram altın 3 bin seviyelerini test etti. Yine o seviyeleri test edeceğini düşünüyorum. Uzun vadede her zaman yukarı seyreder.”

kutahya-altin-fiyati2

“EV-ARABA ALMAK İSTEYENLER BOZDURUYOR”

Vatandaşların elindeki altınları tekrardan başka yatırım yapmak için bozdurduğunu bildiren Eğce, “İşin açıkçası fiyatlar düştüğü için değil ama ev, araba ve yatırım yapacak olanlar altınlarını bozduruyorlar. Altın düştüğü için bozduralım ya da alalım gibi bir düşünce yok. Çünkü altın biliyorsunuz her zaman yükselecektir.” ifadelerini kullandı.

kutahya-altin-fiyati

PEKİ FİYATLAR NE ALEMDE?

Altın fiyatları konusunda bilgi veren Eğce, “Küçük altın 4 bin 970 lira, yarım ata 9 bin 980 lira, Cumhuriyet altını 19 bin 150 lira, gremse ise 49 bin 750 lira” şeklinde konuştu.

HABER: YAŞAR SARI – ONUR YETGİN

Altındaki dalgalanma Kütahya’da kuyumcuları hareketlendirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!