Kütahya Belediyesi tarafından kent merkezinde çevreyi kirletenlere yönelik ceza uygulaması başlatılıyor.
Bu çerçevede Kasım ayında Kütahya Belediyesi ekipleri eğitim çalışmaları yapacak, kamu spotları çekilecek.
Konuyla ilgili Kütahya Belediyesi üçüncü 3 aylık değerlendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, detayları açıkladı.
Kamu spotu tarzında videoların hazırlanacağını, kendisinin de bu videlorda olacağını aktaran Kahveci, “Videolarda gerekirse vatandaşlarımızın da görüşlerine yer verilecek.” dedi.
“KAMERALAR İZLEYECEK, ZABITA SAHADA OLACAK”
Çekirdek yiyip kabuğunu yere atan, yaya veya araçlarından sigara izmaritini çevreye bırakanlara artık ceza geleceğini belirten Kahveci, bu cezayla ilgili yasal çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Bu cezanın Kabahatlar Kanunu’na eklediklerini anlatan Kahveci, şunları kaydetti:
“Sigara izmaritini adam arabasının camından dışarıya atıyor. Ceza gelecek. Çünkü zabıtalarım sahada geziyor olacak. Bütün kameralar açık, yakalarım. Her türlü şeyi izliyorlar. Merkezden izliyor olacağız ve ona göre de çalışacağız. Adam kırmızı ışıkta duruyor, kül tablasını yola döküp gidiyor, bunları gördük.”
“EN GEÇ 1 OCAK’TA BAŞLAYACAK”
Kamu spotlarıyla bilgilendirme ve eğitimler yapılacağını belirten Kahveci, uygulama kısmında ise ilk olarak uyarı yapılacağını dile getirdi.
Daha sonra ise ceza kısmının devreye gireceğini aktaran Kahveci, şöyle devam etti:
“1 Kasım’dan itibaren bunun duyurusu başlayacak ve yaklaşık bir hafta on gün üzerine çalışılacak. Aralık ayı gibi ben cezayı başlatmayı düşünüyorum. Çünkü zaten süreç işlemiş olacak. 1 Aralık’tan itibaren en geç 1 Ocak’ta bu yürürlüğe giriyor.”