Kütahya Valisi Ali Çelik, canına kıymak isteyen evsiz İsmail Dolma’yı ikna edip huzurevine yerleştirdi

featured
service

Sosyal medyada yayınlanan Kütahya’da yapılan bir sokak röportajlarında maddi ve manevi sıkıntılar nedeniyle otobüs terminalinde kaldığını ve intihara teşebbüs ettiğini söyleyen İsmail Dolma isimli vatandaş hakkında Kütahya Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Kütahya Valisi Ali Çelik’in yakından ilgilendiği İsmail Dolma’nın bütün ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanmak üzere Huzurevine yerleştirildiği bildirildi.

Kütahya Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Otuz yılı aşkın bir süre Kıbrıs’ta yaşayan İsmail Dolma amcamız, pandemi sürecinde ilimize gelmiş ve ablasıyla yaşamaya başlamıştır. Ancak beraber yaşadığı ablasının vefatı üzerine maddi ve manevi zorluklarla karşılaşmış, bu durum psikolojisini de olumsuz etkilemiştir.

2022 Nisan ayına kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın anlaşmalı otelinde misafir ettiğimiz İsmail amca, daha sonra oradan ayrılmıştır. Vakfımızca da nakdi yardım yapılmaktadır.

İsmail amcamızın durumuna kalıcı bir çözüm bulmak için Valimiz ve İsmail amca arasında görüşme yapılmış, yapılan görüşme sonucunda İsmail amcamızın her türlü ihtiyacının karşılanacağı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde diğer büyüklerimizle beraber kalması konusunda fikir birliğine varılmıştır.

Bugün saat 10.00 itibarıyla kurumumuzda ağırlanmaya başlamıştır. (Daha önce pandemiden kaynaklanan dışarı çıkma kısıtlamaları nedeniyle İsmail amca burada kalmak istememiştir.)

Kendisinin şu an sağlığı iyi durumdadır. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kütahya Valisi Ali Çelik, canına kıymak isteyen evsiz İsmail Dolma’yı ikna edip huzurevine yerleştirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!