Şeref Kazcıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le görüştü

featured
service

Mesleki eğitim ve öğretime verdiği destekleriyle öne çıkan Kütahyalı iş insanı, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i Simav’a davet etti.

Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu; Ankara’daki TOBB yerleşkesinde katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan “Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü” töreni ve bakanlık ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kazcıoğlu, sadece Simav ve Kütahya’da değil ülke genelinde teknolojiyi kullanabilen teknik elemanların yetişmesi konusunda uzun yıllardır çaba harcayan bir isim olarak dikkat çekiyor.

TOBB yerleşkesinde katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan “Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü” imza töreninde bir konuşma yapan Şeref Kazcıoğlu, Simav ve Türkiye için mesleki eğitim ve önemine yönelik açıklamalarda, giderilmesi gereken eksiklikler ve beklenen desteklerle ilgili ifadelerde bulunduğunu söyledi.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in davetiyle bakanlık merkezine geçtiğini ve bakan Özer ile birebir görüşme fırsatı yakaladığını ifade eden Kazcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakanımız Özer’e mesleki eğitim merkezlerinin Türkiye’nin olmazsa olmazları olduğunu, Türkiye’de yatılı pansiyonu bulunan 5 yatılı mesleki eğitim merkezlerinden birisinin de Simav Raife Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Çırak Pansiyonu olduğunu anlattım. Ortaokuldan sonra o yıllarda Simav’da meslek lisesi olmadığı için mesleki eğitim alamadığını bugün ise Mesleki Eğitim Merkezlerinde çırak öğrenci kavramının teknik eleman yetişmesi yanı sıra başarılı öğrencilere lise diploması vererek onlara üniversite kapılarının açılmasını sağlamasından dolayı da Özer’i bu uygulamayı başlattığı için teşekkür ettim. Hatta Simav Mesleki Eğitim merkezine kayıt yaptırarak lise diploması alma girişiminde bulunduğumu açıkladım.”

Simav Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçedeki mesleki eğitim alanında belirledikleri eksiklikleri, ihtiyaçları, bazı mevzuat yetersizliklerini ve Simav için istekleri bir dosya halinde bakan Özer’e sunduğunu da anlatan Kazcıoğlu, “Eğitim alanındaki sıkıntıları ve özellikle Türkiye’nin önünün açılmasına ivme kazandıracak mesleki eğitimin içinde bulunduğu sıkıntıları hep birlikte gidereceklerini anlatan bakan Özer, içinde bulunduğumuz Ağustos ayında bir aksilik çıkmaz ise Kütahya’ya ve Simav’a bir ziyarette bulunacağını, eğitim alanında incelemelerde bulunup ilçedeki mesleki eğitimi mercek altına alacağını kaydetti. Bu; Simav için önemli bir gelişmedir. Çünkü bilgi akışının, sorunları iletme alanında bürokrasi çarklarını aşmanın en güzel yönü yüz yüzü görüşmek, konuları yerinde incelemekten, görmekten geçmektedir.” dedi.

Şeref Kazcıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le görüştü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!