KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat: “KUTSO olarak paydaşlarımızla yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmaların merkezinde, Kütahya’mızı hak ettiği konuma ulaştırmak yatıyor ve hayata geçirdiğimiz çalışmalardaki temel hedefimiz, bölgemiz ve ülkemizin refahını her geçen gün artırmak” dedi.
DPÜ ve KUTSO iş birliğinde, Türkiye’de bir üniversite ile Ticaret ve Sanayi Odası arasında ilk defa gerçekleştirilen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 100 Mentee-100 Mentor Projesi” lansman toplantısı, Rektörlük Senato Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, projeye destek sağlayan işletme temsilcileri, mentorlar ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinden menteeler katıldı.
ÖĞRENCİLER İLE SANAYİCİLER ARASINDA KÖPRÜ
Geleceğin mirası gençler için böyle bir projeyi hayata geçirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirten Güral Argat şunları söyledi: “KUTSO olarak paydaşlarımızla yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmaların merkezinde, Kütahya’mızı hak ettiği konuma ulaştırmak yatıyor ve hayata geçirdiğimiz çalışmalardaki temel hedefimiz, bölgemiz ve ülkemizin refahını her geçen gün artırmak. KUTSO olarak, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirdiğimiz mentorluk projemizi, Cumhuriyetin 100. yılında, 23 Nisan ve 29 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Bu bağlamda öğrencilerimiz ve sanayimiz arasında deneyim ve tecrübe paylaşımları yapacağız, öğrencilerimizin kariyer hedeflerine ulaşmalarını sağlayacağız.”
STAJ ÖTESİNDE BİR DENEYİM FIRSATI
Esin Güral Argat ayrıca, mentorluk projesi kapsamında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencileri, bölümleri ve ilgi alanlarına göre Kütahya iş dünyası ile bir araya getirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Bunun yanı sıra projenin öğrencilere sektörel olarak rehberlik etmenin yanında tecrübe ve deneyimlerin aktarılması bakımından da oldukça değerli olduğunu ifade etti. Ayrıca bu projenin, ilgili sektördeki değişim, dönüşüm ve kariyer anlamında önemli ipuçlarını öğrenciler ile paylaşma fırsatını da içereceğini ve sanayi-üniversite iş birliğinde mentee-mentor arasındaki bilgi, deneyim ve tecrübe paylaşımları sağlanacağını belirtti. Bu sayede öğrencilere mezun olmadan önce iş dünyasında staj ötesinde bir deneyim fırsatının kapılarının açıldığı ve öğrencilerin ilgili sektörlerdeki hedefledikleri kariyer basamaklarına daha kolay ulaşabileceklerine inandığını ifade etti. KUTSO olarak Üniversite-Sanayi arasında koordinasyonu sağlamayı çok değerli bulduklarının altını çizdi.
“ÖĞRENCİLERİMİZ ALTYAPILARIYLA REKABETE HAZIR OLACAK”
KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat: “Biliyorsunuz rekabet çok yoğun. Rekabet sadece bulunduğumuz ortamda değil gelişen teknolojilerle birlikte tüm dünyada mevcut. Burada yetişen öğrenciler aslında tüm dünyadaki kendi yaşıtları öğrencilerle rekabet halinde. Her ne kadar yaptığımız çalışmalar küçük dokunuşlar olsa da bu küçük dokunuşların öğrencilerimize, buraya gelen çocuklarımıza rekabette büyük avantajlar sağlayabileceğine inanıyoruz. Ve bunun neticesinde şehrimize gelen çocuklarımızın Kütahya’da kalma konusunda belli kariyer planları oluşabilir. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz tercihleri doğrultusunda başka şehirlere, başka ülkelere gittiklerinde de buradaki altyapılarıyla rekabete hazır olacaklardır. Biz de iş dünyası deneyimleriyle öğrencilerimize görüş alışverişinde bulunacağı kıymetli ve güçlü kontakları oluşturmak arzusundayız. Bu projemizi 6 ay süreyle planladık, ilk fazını bu şekilde uygulayacağız, sonrasında diğer fazlarını da yürütme arzusundayız. Bu projeyi bu nedenle çok değerli buluyoruz. Ben öğrencilerimize şunu söylemek istiyorum, kim olduğunuz etrafınızdaki en yakın beş ortalamasıdır. Öğrencilerimize kendi ortalamalarını yükselterek gitmelerini ve bulundukları ortamda lider konuma gelmelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Projede sunulan fırsatları en iyi şekilde kullanan öğrencilerimizi de ayrıca kutluyorum. Çünkü bu, kariyerlerinde ve yol haritalarında gerçekten emin adımlarla gitmeye hazırlar demektir. Biliyorsunuz öğrenme, eskiden okul döneminde sınırlıydı. Okuldan mezun olduktan sonra yüksek lisanslar ve doktoralar devreye girerdi şimdi ise şu anda öğrenme hayat boyu. Hayat boyu öğrenme olmazsa rekabetçi ortamlarda başarısız olunuyor. Bu nedenle bu perspektiften de öğrencilerimize yaklaşarak bu öğretiyi de aktarmak, öğrenmenin hayat boyu olduğunu ve sadece okulla değil hayatın içinde de devam ettiği nosyonunu da aktarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Güral Argat konuşmalarını sonlandırırken, destekleri için Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal’a, katkı sağlayan mentorlara, iş insanlarına, profesyonellere, mühendislere, finans ve insan kaynakları uzmanlarına teşekkürlerini iletti. Kendi deneyimlerini paylaşan mentorlara da teşekkür ederken onlarla çalışacak olan menteelere de başarılar diledi.