Kütahya’da ahududu şenliği

Kütahya’da kadın üreticilerin katkılarıyla gerçekleştirilen ilk Ahududu Şenliği, renkli ve keyifli anlara sahne oldu.

Kütahya'da ahududu şenliği
service

Kütahya’da kadın üreticilerin katkılarıyla gerçekleştirilen ilk Ahududu Şenliği, renkli ve keyifli anlara sahne oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Kütahya İyi Tarımda İlerliyor” projesi kapsamında, bölgedeki kadın üreticiler tarafından yetiştirilen ahududular beğeniye sunuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın İyi Tarım Uygulamaları projesi çerçevesinde, Kütahya’nın Sekiören köyünde kadın üreticiler 100 dekarlık alanda ahududu üretimi gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar kapsamında bir kooperatif kurarak üretime katkı sağlayan kadınlar, bölgedeki tarımsal gelişimi destekliyor.

Kütahya'da yetişen en iyi ahududular seçildi

“Devletimiz Üreticinin Yanında Olmuştur”

Ahududu Şenliği’nin açılışında konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, üretim faaliyetlerine destek veren tüm girişimlere devlet olarak yanlarında olduklarını belirtti. Bayırcı, kadın kooperatifinin başarılarına vurgu yaparak, “Devletimiz ve hükümetimiz, üretim yapmak isteyen her vatandaşın yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Bu tür girişimlerin Kütahya’da artmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kütahya'da yetişen en iyi ahududular seçildi

“Uygun Ahududu Çeşitlerini Geliştireceğiz”

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, kadın üreticilerin başarılarını takdir ederek, 2025 yılında bölgeye uygun yerli ahududu çeşitlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Atalay, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün proje kapsamında önemli bir başarıya imza attığını vurgulayarak, desteklerinin süreceğini belirtti.

Kütahya'da yetişen en iyi ahududular seçildi

İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, projeyle ilgili bilgi vererek, kadın üreticilerin büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi. Sekiören Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Hatice Yakar ise hedeflerinin, ahududu üretimini en iyi şekilde değerlendirerek hem kadın üreticilere hem de Kütahya’ya katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

Kütahya'da yetişen en iyi ahududular seçildi

En İyi Ahududu Yarışması

Şenlikte düzenlenen “En İyi Ahududu” yarışmasında jüri üyeleri, renk, tat ve görünüm açısından en iyi ahududuları seçti. Dereceye giren üreticilere ödüller verilirken, şenlik yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar, ikramlar ve müzik dinletileri ile sona erdi.

Kütahya’da ahududu şenliği

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!