Reklam Bloğu

Kütahya’da Lösemiye Karşı Kök Hücre Bağışı Kampanyası Başladı

Kızına iki yıl önce lösemi teşhisinin konulduğunu belirten baba Bekir Gülcük, süreci Ekspres Haber’e anlattı. 

featured
service

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde lösemi tedavisi gören 12 yaşındaki kız çocuk için vatandaşlar seferber oldu. Baba Bekir Gülcük, Eskişehir’den gelen donör çalışma ekibiyle birlikte, tüm vatandaşları kök hücre bağışı yapmaya davet etti.

Hastane önünde Kızılay Kütahya Şubesi kan bağış tırında kök hücre bağışında bulunmak isteyen vatandaşları kabul etti. Kampanyaya katılanlar, umut dolu bir şekilde lösemiye karşı mücadelede destek olmaya hazırlandılar.

Kızına iki yıl önce lösemi teşhisinin konulduğunu belirten baba Bekir Gülcük, süreci Ekspres Haber’e anlattı. 

Teşhisin ardından kızının kemoterapi almaya başladığını ve iyileşme beklerken hastalığın yeniden nüks ettiğini aktaran Gülcük, “Doktoru ilik nakli olması gerektiğini söyledi. Biz ve doktorları ilik arayışına geçtik. Sağolsun herkes seferber oldu. Ben tüm halkımızı sadece benim kızım için değil, tüm hastalar için donör olmaya davet ediyorum.” dedi. 

Kütahya, küçük kıza donör olmak için seferber oldu 

“VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR”

Eskişehir Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi ekipleri Kütahya’da küçük kız için kök hücre donör çalışması başlattı.

Merkez Kök Hücre Donör Kazanım Uzmanı Necdet Ayduran, sabah saatlerinde başlatılan kampanyaya ilginin çok yoğun olduğunu söyledi.

Kütahyalıların bu konulara çok duyarlı olduğunu bildiren Ayduran, talep üzerine şehre geldiklerini ve tüm noktalarda donör çalışması yürüttüklerini dile getirdi.

Kütahya, küçük kıza donör olmak için seferber oldu 

NASIL KÖK HÜCRE BAĞIŞÇISI OLUNUR?

Donör çalışmaları hakkında bilgiler veren Ayduran, kayıt oluşturulmasının ardından 3 tüp kan örneği alınarak doku tipleme çalışmasının yapıldığını ifade etti.

Daha sonra Sağlık Bakanlığı’nın hastalarla karşılaştırma yaptığını anlatan Ayduran, şunları kaydetti:

“Uyum olursa biz o kişilere o zaman dönüş yapıyoruz. Kişiler elli beş yaşına gelene kadar sistemde kayıtlı kalıyor. Uyum olduğu zaman da yapılacak işlem yine çok basit.

Sağlık kontrollerinin ardından beş günlük bir aşı yapılarak kandaki kök hücrelerin kana geçiş hızı arttırılır. 5. gün sonunda işlem aynı kan bağışı gibi. Herkesi bu anlamlı eyleme katılmaya davet ediyoruz. Ama vazgeçmeden.”

Kütahya, küçük kıza donör olmak için seferber oldu 

KIZILAY KADIN GÖNÜLLÜLERİ DE DESTEK VERDİ  

Kütahya Kızılay Kadın Gönüllüleri olarak kampanyaya destek için geldiklerini bildiren Kütahya Kızılay Kadın Başkanı Semra Tozaraydın, “Kan bağışı yapmayı ihmal etmeyelim. Bir kan üç can anlamına geliyor. Ramazan’dan önce kan stoklarımızı tamamlamak için tüm Kütahya halkını kan bağışı merkezlerimize bekliyoruz.” dedi. 

Kütahya’da Lösemiye Karşı Kök Hücre Bağışı Kampanyası Başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.