2024 Yılı fitre miktarı belirlendi

İslam dünyasında önemli bir yer tutan fıtır sadakası, her yıl Ramazan ayı öncesinde belirlenen bir ücret üzerinden gerçekleştiriliyor.

2024 Yılı fitre miktarı belirlendi
service

İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan fıtır sadakası, her yıl Ramazan ayı öncesinde belirlenen bir miktar üzerinden gerçekleştirilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı için fitre miktarını belirledi.

Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen Müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır.

Fitre Miktarı 130 TL Olarak Belirlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantının ardından 2024 yılı Ramazan ayı için fıtır sadakası miktarını belirledi.

her yıl güncellenen sosyo-ekonomik şartlar ve bir bireyin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak belirlenen miktar, 130 TL olarak açıklandı.

Fitre Nedir?

Fitre, İslam dünyasında Ramazan ayında oruç tutan her Müslümanın vermesi gereken bir sadakadır. Fitre miktarı, kişinin maddi durumuna uygun olarak belirlenir ve bu miktar, diğer Müslümanlara yardım amacıyla kullanılır.

Herkesin günlük gıda harcamalarına uygun bir miktarla belirlenir.

Fitre Nasıl Ödenir?

Belirlenen fitre miktarı, nakdi olarak ödenebileceği gibi, gıda ve benzeri ihtiyaçları karşılamak üzere ayni olarak da ödenebilir.

Her Müslüman, kendi mali durumuna uygun bir şekilde fitresini ödeyerek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunabilir.

2024 Yılı fitre miktarı belirlendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!