“PROJE ARICILIĞIN GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Kütahya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halil Balta, hayata geçirilen projenin önemine değindi.
Balta, Kütahya’da 230 ton olan bal üretimini maksimuma çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.
“25 KURSİYER İZMİR’DE PRATİK EĞİTİM ALDI”
Bakanlığın her üreticiye ciddi destekler sağladığını vurgulayan İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emre Yeniay, ekipman desteği sağlanan 25 üreticinin nasıl seçtiği ile ilgili bilgiler verdi.
Eğitim pratik kısmında üreticilerin İzmir’e gönderildiğini aktaran Yeniay, ana arı yetiştirilmesi, kovan bakımı gösterildi.
Geçtiğimiz hafta toplamda 105 arılık kovanı dağıtıldığını bildiren Yeniay, “Kütahya’nın yüzde 57’si orman. Böyle bir ortamda çok ciddi bir çam balı, kestane balı üretilebilir. Kalite olarak, fiyat olarak en yüksek bedelle satılan kestane balının üretilmesini de artık üreticilerimizden bekliyoruz.” dedi.
“KÜTAHYA BİRÇOK POTANSİYELİ OLAN BİR ŞEHİR”
Kütahya’nın içinde birçok potansiyeli barındırdığını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, tarımın da bunların başında geldiğini dile getirdi.
Arıcılığın sadece ekonomik katkısının olmadığını aktaran Biçer, şunları kaydetti:
“Arılarımızın günlük hayatımızda, gezegenimizin devamı ile alakalı ve besin zincirinin kopmaması ile alakalı da ayrı bir önemi var. Türkiye yüzyılı üreticinin yüzyılı olacak. Türkiye yüzyılı üretimin yüzyılı olacak.”