Hayrat Vakfından afet bölgesine 216 Milyon liralık yardım malzemesi aktarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremin ilk gününden beri afet bölgede çeşitli görevlerde bulunan Hayrat Yardım Derneği çalışmalarını sürdürüyor.

featured
service

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremin ilk gününden beri afet bölgede çeşitli görevlerde bulunan Hayrat Yardım Derneği çalışmalarını sürdürüyor.

Hayrat Yardım Kütahya İl Temsilciliği Mustafa Said Köseler Hayrat Yardım olarak bölgeye bugüne kadar 216 Milyon Lira değerinde insani yardım malzemesinin gönderildiği söyledi.

Yüz yılın afeti olarak nitelendirilen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6’lık depremlerin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Afetin ilk gününden bu yana deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra insani yardım konusunda aktif görev alan Hayrat Yardım bölge için çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan çalışmalar ile ilgi bilgiler veren Hayrat Yardım Kütahya İl Temsilciliği Mustafa Said Köseler “Hayrat Yardım olarak bu güne kadar 216 Milyon Lira değerinde insani yardım malzemesi gönderdik.” dedi.

Depremin vuku bulduğu ilk gün 15 kişilik bir ekiple depremin yıkıcı etkisinin en fazla görüldüğü Hatay’a gittiklerini söyleyen Köseler “Depremin ilk gününden bu yana afet bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz depremin vuku bulduğu ilk gün 15 kişilik bir ekiple depremin yıkıcı etkisinin en fazla görüldüğü Hatay’a gittik. Burada enkaz arama kurtarma  çalışmalarıyla beraber sahada da insani yardım malzemeleri dağıtımı ve depremden etkilenmiş depremzede kardeşlerimize psikososyal, moral, motivasyon desteği sunmaya gayret ettik. Bir haftalık bu çalışmalarımız bittikten sonra 12 kişilik ikinci bir ekibimiz Kahramanmaraş Elbistan’a hareket etti. Burada da bizim bölgede 3’ü seyyar, 15 sabit olmak üzere 18 tane aşevimizden birisinde günlük 2 bin 500 kişilik yemek çıkartmak ve bu yemekleri dağıtmak bu iaşeyi sürekli ve düzenli halde yapmak yine ve insani yardım malzemelerini bölgede düzenli bir şekilde belirli yerlere indirmek ve bunları dağıtmak noktasında hizmet ettiler. Şu anda da bölgeye intikal etmek için gönüllü hazır ekiplerimiz mevcut.”dedi.

‘DEVLETİMİZİN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’

‘’Devletimizin yükünü mümkün mertebe hafifletmek noktasında çalışmalarımız devam edecektir’’ diyen Köseler “Depremzede kardeşlerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda yaklaşık 20 bin depremzede kardeşimiz misafir kardeşimiz Kütahya’ya gelmekte. Kütahya İyilik Kapısı’nda bu arkadaşlarımıza, kardeşlerimize yaralarımızı sarmak ve devletimizin yükünü mümkün mertebe hafifletmek noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Kıymetli Kütahya halkımız gerek bölgedeki gerek ilimizde olan misafir kardeşlerimize bizim üzerimizden yardım yapmak isterlerse Kütahya İyilik Kapısı’na gelebilirler. Şu ana kadar 216 Milyon TL değerinde insani yardım malzemesini ve hizmetini bölgeye ulaştırdık. Bu vesileyle desteğini bizden esirgemeyen kıymetli Kütahya halkımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hayrat Vakfından afet bölgesine 216 Milyon liralık yardım malzemesi aktarıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!