Kütahya’da altında anlayış değişti

Altın fiyatlarının son haftalarda düşüşe geçmesiyle vatandaşlar, elindeki altınları yatırım amaçlı bozdurmaya başladı.

featured
service

Altın fiyatlarının son haftalarda düşüşe geçmesiyle vatandaşlar, elindeki altınları yatırım amaçlı bozdurmaya başladı. Kütahya Kuyumcular ve Saatçiler Derneği Başkanı Ali Eğce, vatandaşları uyararak “Gram altın bin 200 lira seviyelerini gördü. Bunun için altın bir gördüğü yeri unutmaz” dedi.

Güvenilir liman olarak kabul edilen altında düşüş grafiği son 3 haftadır sürüyor. Gram altın bin 200 lira seviyelerinden bin 120 liraya kadar düştü.

Hal böyle olunca vatandaşlar elindeki altınları bozdurmak için kuyumcuların yolunu tuttu.

Kütahya Kuyumcular ve Saatçiler Derneği Başkanı Ali Eğce, altın fiyatlarındaki son durumu ve vatandaşın altın alım satımlarını değerlendirdi.

Altın fiyatlarındaki düşüşün dolardaki gerilemeyle de alakalı olduğunu söyleyen Başkan Eğce, “Altının ons fiyatı dolar bazında düşünce piyasaya da yansıması bu şekilde oldu” dedi.

Altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte vatandaşların elindeki altını yatırım amaçlı bozdurduğunu aktaran Başkan Eğce, “İşin açıkçası müşterilerimiz altın düşerken satmaya yükseldiğinde de almaya başladı. Önceden tam tersi olurdu bu durum. Düşmeye başlayınca müşteriler daha da çok düşeceğini sanıyorlar herhalde. Onun için hani daha da fazla düşmeden işte evimizi alalım, arabamızı alalım. Kendilerine göre de haklılar” ifadelerini kullandı.

“YATIRIM İÇİN ALTINLARIMIZI BOZDURUYORUZ”

Altınlarını yatırım için bozdurduklarını söyleyen Kürşat ve Elif Hilal Keskin çifti, yaklaşık bir aydır piyasa araştırması yaptıklarını söyledi. Keskin çifti, günlük yaşanan artışa geldikleri için de mutlu olduklarını belirttiler.

 

Kütahya’da altında anlayış değişti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!