Kütahya DPÜ’de uluslararası öğrencilerin dil eğitim programı kaydında dolandırıcılık soruşturması

Türkçe Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne 500'ü aşkın öğrencinin kaydında usulsüzlük yapılarak zimmete para geçirildiği iddiası üzerine 7 personel hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

featured
service

Türkçe Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne 500’ü aşkın öğrencinin kaydında usulsüzlük yapılarak zimmete para geçirildiği iddiası üzerine 7 personel hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü (TÖMER), “uluslararası öğrencilere yönelik kurulan eğitim ve danışmanlık şirketi” aracılığıyla dolandırdıkları iddia edilen 7 personel hakkında açılan soruşturma sürüyor.

DPÜ yönetimi, mayıs ayında, TÖMER’de görevli bazı personellerin uluslararası öğrencilerin dil eğitim programı kaydında usulsüzlük yaptıkları iddiaları üzerine inceleme başlattı.

TÖMER’e kayıtlı olan bazı öğrencilerin, merkeze herhangi bir ödeme yapmadığı belirlenen inceleme sonucunda, dönemin TÖMER Müdürü A.U. ile şirket ortaklarından kurum personellerinin kurumla ilişiği kesildi.

A.U’dan boşalan TÖMER Müdürlüğüne Prof. Dr. Şah Murat Arık atandı.

500’Ü AŞKIN SAHTE SERTİFİKA DÜZENLENMİŞ

Prof. Dr. Şah Murat Arık, TÖMER’deki görevi sırasında 9-29 Haziran tarihlerinde bilgisi dışında bilgisayar şifreleri kullanılarak 509 Türkçe Dil Sertifikası düzenlendiği ve imzasının kullanıldığını tespit etti. Arık, bunun üzerine rektörlüğe durumu bildirdi.

Daha sonra A.U. ile görevine son verilen 6 kişi hakkında “zimmete para geçirme, evrakta sahtecilik, devlet imkanlarıyla şahsi kazanç temin etme, örgütlü suç işleme” suçlarından Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Ayrıca, bu kişiler hakkında 9 idari soruşturma açıldı.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma sürüyor.

“LİBYALI ÖĞRENCİLERİN PARA KARŞILIĞINDA ÜNİVERSİTEYE KAYDEDİLDİĞİ” İDDİASI

Libyalı öğrencilerin para karşılığında üniversiteye kaydedildiğine yönelik iddiaların ise gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Dumlupınar Üniversitesi ile Libya Büyükelçiliği arasında 4 Mart 2021’de yapılan görüşmeler neticesinde lisansüstü eğitim konusunda mutabakat sağlanarak Libya uyruklu 19 öğrencinin tüm masraflarının Libya hükumeti tarafından karşılanmak üzere kaydı yapıldı.

Libya Büyükelçiliğinin isteği ile Ankara’da TÖMER eğitimi almaya başlayan öğrencilerin, DPÜ’de pasif öğrenci olarak kayıtları tutuluyor.

Kütahya DPÜ’de uluslararası öğrencilerin dil eğitim programı kaydında dolandırıcılık soruşturması

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!