Adalet Bakanlığı 4 Bin 259 Kâtip Alımı! Kimler Başvurabilir?

featured
service

Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarına, Adliyelere, Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğüne kâtip alımı yapılacak. Kâtiplik sınav başvurusu için en az lise mezunu olmak yeterli. İşte zabıt kâtibi, icra kâtibi ve ceza infaz kurumu kâtibi olmak üzere 4 bin 249 kadroya başvurular 1 Mart’ta alınacak. İŞ İLANLARI KARİYER olarak gerekli şartları ve tüm detayları kâtip alımı için bu yazımızda hazırladık.

3 bin 618 zabıt kâtibi, 500 icra kâtibi, 141 ceza infaz kurumu kâtibi (büro personeli) alımı olmak üzere 4 bin 259 kontenjan verildi.

Adalet Bakanlığı bünyesinde toplamda 12.823 kadroya başvurular alınacak.

Kâtiplik sınavı başvuru (Genel Şartlar)

Türk vatandaşı olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak kamu haklarından mahrum bulunmamak, KPSS’den lise, önlisans ve lisans için en az 70 ve üzeri almak, askerlikle ilişiği olmamak hükümleri yer almakta.

Müracaatlar, Adalet Bakanlığı sitesinde…

Adalet Bakanlığı 4 Bin 259 Kâtip Alımı! Kimler Başvurabilir?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!