Altıntaş Zafer OSB’ye 348 milyon liralık yatırım

featured
service

Kütahya’daki Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 348 milyon liralık yatırımla kurulacak 8 fabrikada 3 bin 335 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Altıntaş ilçesi yakınlarındaki OSB’de yatırım yapacak Espromc Makine İnşaat Bilişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ant Porselen Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi, Zafer Boru Profil Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Özertaş Kimya Maden İnşaat Eğitim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sardunya Orman Ürünleri Taşımacılık Mobilya Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ada Kupa Seramik İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Seattle Metalürji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Alkor3 Enerji Üretim Anonim Şirketlerine yer tahsisi yapılarak sözleşmeleri imzalandı.

Kütahya Valisi Ali Çelik, yaptığı açıklamada, bir süre önce Altıntaş Zafer OSB’de 4 bin 600 kişiye istihdam sağlayacak Güneş Plastik Kalıp Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Yuteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine yer tahsis edildiğini hatırlattı.

Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği Altıntaş Zafer OSB’de 10 firmaya yer tahsisinin yapıldığını ve 20 firmanın ise tahsis sürecinin devam ettiğini belirten Çelik, şöyle devam etti:

“Altıntaş Zafer OSB’de altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Doğalgaz ve elektrik hatlarının bir yıl içerisinde tamamlanarak faaliyete başlaması planlanıyor. Son olarak 381 bin 548 metrekare alanda yer tahsisi yapılan ve 348 milyon lira yatırımla kurulacak 8 fabrikada 3 bin 335 kişinin iş sahibi olacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank başta olmak üzere milletvekillerimize, OSB yönetimine, yatırımcılarımıza ve emeği geçen herkese şehrim adına teşekkür ediyorum.”

Çelik, OSB’de 10 bin kişinin istihdamının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Altıntaş Zafer OSB’ye 348 milyon liralık yatırım

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!