Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları gündemden düşmüyor

featured
service

Tokat’ta bir otelde düzenlenen “Çalışma Hayatında ve Sendikal Hayatta Kadın” toplantısına katılan Arslan, Hak-İş olarak mevzuatı bildiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Asgari ücret tespit komisyonu ve mevzuatımız, asgari ücretin en az yılda bir defa belirlenmesi. Temmuz ayında asgari ücret belirlenir mi? Sayın Bakandan aldığımız bilgiler, mevzuatımızın bizim önümüze koyduğu gerçekler, komisyon toplanması, ücretin belirlenmesi, 1 Ocak 2023’ün beklenmesi gerekiyor. Dolayısıyla 3 ay önce başlayan asgari ücret tartışmaları, ‘Temmuz ayında asgari ücret yeniden belirlenir mi?’ sorusunun cevabı maalesef bugün için olumsuz.”

Bu gerçekleri bilerek asgari ücret komisyonunun toplanmasına yönelik talepte bulunanlara saygı gösterdiklerini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

“Mevzuat eksikliği, Türkiye’nin içinden geçtiği zorluklar, dünyanın yaşadığı zorluklar, bölgemizde devam eden savaşlar, pandeminin tüm dünyayı sarstığı sonuçlarıyla baktığımız zaman, bunun pek de mümkün olmayacağını görüyorum. Hükümetimiz asgari ücreti temmuz ayında belirlerse de teşekkür ederiz. Bundan da hiç rahatsızlık duymayız. ‘Allah razı olsun’ deriz. Dolayısıyla bu şartları bilerek toplumu, çalışanları gereksiz yere bu anlamda meşgul etmek hem çalışanlarımız için hem de devletimize haksızlık. Asgari ücret tespit komisyonun temmuz ayında toplanması, evet, hoşumuza gider. Mümkün olursa iyi olur ama bugünkü mevzuatımızda bunun pek mümkün olmadığını görüyorum. Arkadaşlarımız bu noktada gerçekten hayal kırıklığı yaşasın istemiyoruz.”

Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları gündemden düşmüyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!