Bakan Bilgin: EYT’de çözüm aşamasına geldik

featured
service

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT çalışmasında çözüm aşamasına geldiklerini söyledi. Bilgin, kamudaki 90 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışmanın tamamlandığını da açıkladı.

Kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçişine yönelik çalışmada yeni gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamudaki 90 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışmanın tamamlandığını duyurdu.

Hak-İş’i ziyaretinde konuşan Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çalışmasında çözüm aşamasına geldiklerini söyledi.

Bilgin, “O dosyayı tamamladığımız gün bir basın toplantısı ile ya da başka bir şekilde Türk kamuoyuyla paylaşacağız. Acil olan sorunların ertelenmemesi gerekir” diye konuştu.

Bakan Bilgin, aralık ayında enflasyonda ortaya çıkan tabloya göre asgari ücreti yeniden değerlendireceklerini kaydetti.

Bakan Bilgin, çalışanların vergi dilimi sorununa ilişkin de değerlendirmede bulundu.

Bilgin, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla görüşmelerimiz var. Vergideki bu oynaklığın düzeltilmesi gerekir. Bu konuda olumlu bir yaklaşım içinde olunduğunu belirtmek isterim” dedi.

Bilgin, geçici işçilerle ilgili sorunun da çözüleceğini sözlerine ekledi. Sözleşmeli personel meselesinin medyada yer aldığını hatırlatan Bilgin, ” Bakanlar Kurulunda gündeme gelmedi. Biz hazırlığımızı yaptık” dedi.

Bakan Bilgin: EYT’de çözüm aşamasına geldik

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!