Bakan Özer’den ücret artışı açıklaması: Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! Yüzde 30 zam gelecek

featured
service

“Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor” projesinin tanıtım toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Taşımalı eğitimle ilgili ücret artışına işaret eden Bakan Özer, söz konusu düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtiğini açıkladı.

Bakan Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

“Gelişmiş OECD ülkelerinin İkinci Dünya Savaşından sonra başarmış olduğu okullaşma oranlarına biz 70 yıl gecikme ile ulaştık. Neden 70 yıl bekledik? Okul öncesinden orta öğretime, yükseköğretime kadar bu ülkenin çocuklarının eğitime erişimini tam rakama, yüzde 100, yüzde 90’lara ulaştırabilmek için 70 yılı niye bekledik? Bunu bir kenara not ediyoruz.”

“Beş yaştaki okul öncesi öğrenci 2000’li yıllarda yüzde 14 iken bugün yüzde 90’a ulaştı. Orta öğretimdeki okullaşma oranı yüzde 44’den yüzde 90’lara ulaştı. Yüksek öğrenimdeki net okullaşma oranı yüzde 14’lerden yüzde 44’lere geldi. Bu eğitimin evrenselleşmesinden en fazla yaralanan iki kesim oldu. Sosyoekonomik olarak dezavantajlı kesim. Yani bizim günlük kullandığımız tabirle garip gureba. İkincisi de kız çocuklarımız. 2000’li yıllarda ortaokullardaki kız çocuklarımızın okullaşma oranı yüzde 39’du.”

“Bugün yüzde 88. Yükseköğrenimdeki okullaşma oranı ise çok daha dramatik. 2002’li yıllarda yüzde 11, bugün yüzde 48,5 ve ilk kez kız çocuklarımızın okullaşma oranı erkek çocuklarını geçti. Yani son 19 yılda eğitimde kitleselleşme sağlanırken, okullaşma oranları artarken aynı zamanda yıllardan beri Türkiye’nin gündemini oluşturan, ‘Kız çocukları okula gitmiyor. Kız çocukları okula erişemiyor.’ retoriği de son 19 yılda tarih oldu. Artık Türkiye’nin kız çocuklarını eğitime eriştirememe gibi hiçbir sorunu kalmamıştır. Aynı zamanda kadınların istihdamı ile ilgili devasa adımlar atıldı.”

ÜCRETLER YÜZDE 30 ARTACAK

Toplantının ardından taşımalı eğitimde görev alan servis şoförlerinin sorumluları ile görüşen Özer, özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Özer, taşımalı eğitimdeki servis ücretleriyle ilgili fiyat farkına ilişkin düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtiğini, TBMM Genel Kurulundan da geçmesi halinde yüzde 30’luk fiyat artışı olmasının beklendiğini temsilcilere iletti.

Bakan Özer’den ücret artışı açıklaması: Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! Yüzde 30 zam gelecek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!