Ek MTV iptal mi oldu?

Çalışma ekonomisti Hasan Doğan, MTV'nin iptal edildiğini bildirmişti, ancak Ankara'daki gazeteciler haberin yanlış olduğunu duyurdu.

Ek MTV iptal mi oldu?
service

Çalışma ekonomisti Hasan Doğan, Anayasa Mahkemesi’nin ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) iki kez ödenmesine dair alınan kararı hukuka aykırı bulup iptal ettiğini vurguladı. 2023 yılında geçici bir süre için ek MTV’nin iki kez ödenmesi kararı alınmıştı.

Hasan Doğan, bu konudaki Anayasa Mahkemesi kararını sosyal medya hesabında paylaşarak şunları aktardı: “Anayasa Mahkemesi, ikinci kez MTV ödemesi tahsiline dair yapılan düzenlemeyi hukuka aykırı buldu ve bu nedenle iptal etti. Ödeme yapmış olan bireylerin bu ikinci MTV ödemelerinin iadesi devlet tarafından beklenmektedir.”

Yargı muhabiri Alican Uludağ ise iptal iddialarını yalanlayarak şu açıklamayı yaptı:

“Anayasa Mahkemesi’nin, bu yıl iki kez MTV alınmasına ilişkin kanun maddesini iptal ettiğine dair çıkan haberler doğru değil. AYM, henüz bu konuyu gündemine almadı.”

Hasan Doğan sonrasında haberin doğrulanmadığını belirterek özür diledi:

“MTV Ek Vergileri ile ilgili olarak iptal edildiğine dair yerel kaynaklı bir haberi paylaştıktan sonra, haberin doğrulanmadığını fark ettim ve ilgili paylaşımı hemen kaldırdım. Bu hatadan dolayı özür diliyorum. Saygılarımla.”

 

Ek MTV iptal mi oldu?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!