Elektrik faturası kabarık gelenler dikkat! Başvuruda bulunan vatandaşlara 206 TL yatacak

featured
service

Son zamanlarda elektrik zamları nedeniyle dar gelirli vatandaşlar faturalarını ödemekte zorlanır oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre elektrik faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara maddi destekte bulunulacak. Elektrik faturasını ödemekte zorlanan vatandaşların sadece kimlik ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi gerekiyor. Peki, elektrik desteğinden kimler yararlanabilecek? Başvurular nereden yapılacak? Elektrik Tüketim desteği kaç TL? Detaylar haberimizde…

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ PROGRAMI NEDİR?

Elektrik faturasını ödeyemeyen dar gelirli, ailelerin faydalanabilmesi için oluşturulmuş maddi yardımdır.  3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan bir yardım programıdır.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.

ELEKTRİK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Elektrik faturası desteği almak isteyen ve halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek fatura desteğinden yararlanabiliyor. Evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağılı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar elektrik fatura desteği sağlanıyor. Yeni dönemde bu destekten faydalanmak isteyen kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağlı yaşayan kişiler evlerinden çıkmadan internet üzerinden destek başvurusu yapabilecek.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ ÖDEME ZAMANI, ÖDEME MİKTARI NE ŞEKİLDE YAPILIR?

Ödemeler aylık yapılmakta olup ETD programı kapsamında;

1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,

3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat,

4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,

5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek verilmektedir.

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ 2022 YILI MİKTARLARI

1-2 kişi 103 lira

3 kişi 137 lira

4 kişi 171 lira

5 kişi 206 lira

2022 için yardımın üst limiti 206 lira olarak belirlenmiştir.

YARDIM BAŞVURULARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı yasa kapsamında aylık almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra ödemeler hazırlanmaktadır.

Elektrik faturası kabarık gelenler dikkat! Başvuruda bulunan vatandaşlara 206 TL yatacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!