Emekli ikramiyesine %100 zam müjdesi! Ramazan Bayramı ikramiye ödemesi ne kadar olacak?

featured
service

Emeklilere verilen ikramiye uygulaması 4 yıldır devam ediyor.

Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen emekli ikramiye ödemelerinin bu yıl artması bekleniyor.
1.000 lira ödenmeye başlanan ikramiye geçen yıl 1.100 TL olmuştu.
Bu sene enflasyondaki hareketlilik, asgari ücret ve memur maaş zamları baz alındığında bu miktarın en düşük emekli maaşına çekilmesi gibi bir talep ortaya çıktı.

Hükümetin bu talebi değerlendirmesi ve bu bayramda ikramiye ödemesine ciddi zam yapması beklenmektedir.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emeklilerin bayram ikramiyesine yapılacak zammı içeren düzenlemenin mecliste görüşüleceği belirtiliyor. İkramiye ödemelerinde neredeyse yüzde 100 zam yapılacağı, her iki bayramda yapılacak ödemenin toplam 4.000 TL olacağı konuşuluyor.

Ramazan bayramında 2.000 TL, kurban bayramında ise 2.000 TL emeklilere ikramiye ödenmesi gündemde.
Emekli ikramiyelerine ilişkin zammın önümüzdeki günlerde meclise gelmesi bekleniyor. Torba kanunla birlikte emeklilerin bayram ikramiyesi de belli olacak.

RAMAZAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Bu yıl Ramazan bayramı arifesi 1 Mayıs 2022 Pazar gününe denk geliyor. Emekli ikramiyeleri bayramlardan bir kaç gün önce verildiği düşünüldüğünde, ikramiye ödemesinin 29 Nisan Cuma gününe kadar verilmesi bekleniyor. Ramazan Bayramı 1. günü ise 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü olacak.

YENİ EMEKLİ OLANLAR DA ALABİLECEK

Bayramdan önce emeklilik kararı alınan sigortalılar da ikramiye hakkını kullanacak. Eğer emeklilik kararı Ramazan bayramından sonra alınırsa bu kez sadece kurban bayramı ikramiyesi ödenecek.
Bayram ikramiyeleri tüm emeklilere aynı miktarda ödeniyor. Burada maaşın miktarına bakılmıyor. Böylece eğer artış olursa tüm emekliler aynı anda yararlanmış olacak.

Bayram ikramiyesi için herhangi bir başvuru yapmaya gerek bulunmuyor. Emeklilere otomatik olarak maaşların aldıkları banka hesabı üzerinden ödeme yapılıyor.

Ödemeler tahsis numarasının son rakamına göre 2-3 gün içinde tamamlanıyor. Ödeme tarihini SGK önceden duyuruyor. Ancak bayramdan önceki hafta ödemeler bitiriliyor.

Emekli ikramiyesine %100 zam müjdesi! Ramazan Bayramı ikramiye ödemesi ne kadar olacak?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!