En az ilkokul mezunu 10 bin işçi alımı! İşte şartlar ve kadro dağılımı

featured
service

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımının Mart ayı itibari ile başlayacağı belirtildi. 10 bin işçi alımının hangi kadrolarda yapılacağı da paylaşılırken şartlar da adaylarla paylaşıldı. Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı için geri sayım başlarken Mart ayında başlayacak olan başvuru süreci öncesinde detayları paylaşıyoruz.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı işçi alımı kadro dağılımı ise şöyle paylaşıldı:

KADRO DAĞILIMI

Temizlik personeli, Güvenlik personeli, Klinik destek personeli, Bakım onarım hizmetleri, Diğer destek personeli

BENZER SAYILARDA ALIMLAR

Daha önceli atamada en çok kadro temizlik personeli alımları için verilmişti. Diğer kadrolar da güvenlik ve klinik destek personeli arasında paylaştırılmıştı. Bu doğrultuda 14 bin kişilik olan atamada 10.998 temizlik, 1.000 klinik destek, 2.000 güvenlik ve 2 de aşçı alımı yapıldığı belirtildi ve bu atamada ise 10 bin işçi kadrosunun benzer sayılarda yapılması beklendiği vurgulandı.

MEZUNİYET ŞARTI

Temizlik görevlisi alımına en az ilköğretim mezunları başvuru yaparken Klinik destek elemanı (hastane) alımına liselerin sağlık hizmetleri alanı – hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği mezunlarının başvuru yapabildiği bildirildi. Ayrıca güvenlik görevlisi (silahsız) alımına en az lise mezunları ve güvenlik kimlik kartı sahiplerinin başvuru yapabildiği paylaşıldı.

Aşçı alımına Lise mezunu adaylar için yiyecek içecek hizmetleri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden, Önlisans mezunu adaylar için aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, mutfak yönetimi, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları programlarından birinden veya dengi programlardan mezunlar başvurabilir.

ARANAN ŞARTLAR

Ayrıca söz konusu personel alımı için özel şartlardan önce adayların genel şartlara haiz olması gerektiği ifade edildi. Bu şartlar ise “657 sayılı DMK’daki şartları taşımak, 18 -35 yaş aralığında olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak, görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek” şeklinde belirtildi.

En az ilkokul mezunu 10 bin işçi alımı! İşte şartlar ve kadro dağılımı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!