EPDK’dan aralık elektrik faturalarına inceleme

featured
service

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şirketlerin ilk ve son okuma tarihleri arasındaki gün sayısına göre hesap yapmaları gerektiğini belirtti.

Yılmaz, “Perakende şirketleri, örneğin, aralık ayı içinde ne kadar gün varsa tüketimi ona göre oranlayarak eski fiyatlar üzerinden, ocak ayı içinde ne kadar gün varsa da yine tüketimi ona göre oranlayarak yeni tarife üzerinden hesaplama yapmak zorunda” dedi.

EPDK başkanı, elektriğin kullanıldığı ayın tarifesine göre faturanın belirlendiğini, başka tarife uygulayan şirketlerin ağır bedel ödemek durumunda kalacağını kaydetti.

Yılmaz, şunları kaydetti:

“1 Ocak’tan itibaren geçerli olan tarifelerin aralık ayı faturalarına yansıtıldığı yönünde kurumumuza şikâyetler geliyor. Şirketlerin faturaları hesaplama yöntemi bellidir. Hiçbir şirket bu metodun dışına çıkamaz. Vatandaşlarımızın en ufak bir tereddüdü varsa internet sitemizdeki fatura hesaplama modülünü kullanmalarını ve herhangi bir hata tespit ederlerse kurumumuza acilen başvurmalarını bekliyoruz.”

EPDK’dan aralık elektrik faturalarına inceleme

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!