Gediz Tarhanası tüm Türkiye’ye satışa sunulacak

Kütahya Gediz'de faaliyet gösteren Elif Ana Kadın Girişimi Kooperatifi ürettiği yöresel ürünleri tüm Türkiye’ye satışa sunmaya hazırlanıyor.

featured
service

Kütahya’nın Gediz ilçesinde faaliyet gösteren Elif Ana Kadın Girişimi Kooperatifi ürettiği yöresel ürünleri tüm Türkiye’ye satışa sunmaya hazırlanıyor. Yıllık hedef ise 80 ton olarak belirlendi.

Kadınların üretimdeki gücünü gösterebilmesi için Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk ve yönetim kurulu üyelerinin çabaları ile kurulan Elif Ana Kadın Girişimi Kooperatifi, Gedizli kadınların üretim ve istihdamda daha aktif rol almalarını hedefliyor.

Bu bağlamda ülke genelinde gerçekleştirilen bütün organizasyonlarda yerini alan kadınlar, hem kazanç olarak hem de bilgi ve tecrübe olarak daha ileriye taşıma gayretinde oldukları gözlendi.

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk,“Kadınların üretimdeki gücünü gösterebilmesi için bir kadın kooperatifi kurabilir miyiz diye düşünürken her geçen biraz daha büyüyoruz” dedi. Öztürk, “Oda olarak yaptığımız Zafer Kalkınma Ajansı desteği ile ‘Tarhana ile Gediz’de Dar Hane Kalmayacak’ projesi ile dezavantajlı grup dediğimiz, ev ekonomisine katkı sağlayacak kadınlarımızın istihdamına imkan sağlamak. Projemizin sonuna geldik, deneme üretimlerine başladık. Yıllık en az 70-80 ton olmak üzere 10 kadın istihdamı ile bu işi daha ileriye götüreceğiz” dedi.

Proje çerçevesinde Gediz tarhanasının coğrafi işaretini tescil ettirdiklerini ifade eden Öztürk,“Oda olarak bünyemizde kurduğumuz kadın kooperatifi ile amacımız kadın istihdamını sağlamak ve yöresel ürünümüz tarhanayı ön plana çıkarmak. Yapmış olduğumuz anlaşma ile tüm ülkede bulunan tarım kredi marketlerinde Gediz Elif Ana tarhanasının satışı gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2022 yılında tarhana fabrikamızı Erdoğmuş köyünde kurduk. Üretimimizi orada yapıyoruz. Kooperatif olarak ileriki dönemlerde tarhana haricinde sezonluk Turşu, salça, reçel ve erişte gibi farklı yöresel ürünlerin de üretimine başlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Gediz Tarhanası tüm Türkiye’ye satışa sunulacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!