İş insanı Erkan Güral Ukrayna Fahri Konsolosu oldu

featured
service

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar eşi Katerına Bodnar ile birlikte bugün Kütahya’da Ukrayna’nın Fahri Konsolosluğunun açılışına katıldı.

Açılışı yapılan Kütahya Fahri Konsolosluğuna Erkan Güral getirildi. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğinden bugün yapılan açıklamaya göre Ukrayna’nın Kütahya Fahri Konsolosluğunun, Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar olmak üzere aynı anda 3 ili kapsayacağı bildirildi.

Fahri Konsolosluğun faaliyetleri; Ukrayna vatandaşlarının hak ve menfaatlerinin korunmasına, Ukrayna’nın, asırlık kültür ve geleneklerinin tanıtılmasına, halklar arası ilişkilerin kurulmasına, bölgeler arası işbirliğin ve ülkeler arasında doğrudan iş bağlantılarının geliştirilmesine yardımcı olmak olarak belirtildi.

Büyükelçisi Vasıl Bodnar, “Fahri Konsolos Erkan Güral’ın, bölgeyi iyi bilen deneyimli ve saygın bir iş adamı olarak faaliyet göstermesinin Fahri Konsolosluğa verilen ana görevlerin yerine getirilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Ukrayna’nın yurtdışındaki yeni kurumunu içtenlikle tebrik ediyor, başarı ve refah diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Törende İngilizce ve Türkçe olarak iki ayrı konuşma yapan Erkan Güral şunları söyledi:

“Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illerini kapsayan fahri konsolosluk görevinin benim için bir onur olduğunu ifade etmek isterim. Öncelikle, bölgede yaşayan Ukraynalı vatandaşların karşılaşması muhtemel herhangi bir sorunda kendilerine buradan destek vermek, yardımcı olmak ve bununla birlikte Türkiye ile Ukrayna arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesi yönünde, daha önce edinmiş olduğumuz tecrübelerimizle, iki ülke arasında elçilik görevi yapmaya, bu çalışmalarımızla hem bölge ekonomisine hem de ülkemize ve Ukrayna’ya katkı sağlamak temel görevlerimiz olacaktır. Görev süresince hem çalışma arkadaşlarım hem Genel Başkanlık sıfatını hala taşıdığım Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu üyelerimizle birlikte tez zamanda bu çalışmalara başlayacağımızı sizlere ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle iki ülke arasındaki hem dostluğu hem ticaret, bundan sonraki süreçte bizim de yapacağımız çalışmalarla değer kazanacak. Biz de bunun gurur ve mutluluğunu yaşayacağız.”

Fahri Konsolosluk ataması töreninde bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ise şunları kaydetti:

“Fahri Konsolosluk, fahri konsolosun temsil ettiği ülkenin tanıtımını ve o ülkenin vatandaşlarının menfaatlerinin korunmasını sağlıyor. Bu görevlerin yanı sıra iki ülke arasındaki iş temasları ve özellikle bölgeler arasındaki işbirliğinin artırılması da çok önemli. Bu yüzden fahri konsolosumuzun da bu yönde çalışacağından hiç şüphem yok. Ayrıca belirlemiş oldukları hedefleri de şimdiden çok hoşuma gitti. Çünkü sayın cumhurbaşkanlarımızın belirlemiş oldukları ticaret hacmini aşarak 10 milyar dolar yerine 20 milyar dolar demiştir. Ukrayna-Türkiye ilişkileri sadece hükümetler arası anlaşmalarla değil aynı zamanda iş dünyası arasında kurulacak temaslar sayesinde daha da güçlü olacaktır. Kütahya’ya ilk defa geliyorum ama bu sıcak karşılamalarınız ve dostane yaklaşımlarınız eminim ki ilişkilerimizi daha da güçlendirecek. Aynı zamanda Ukrayna’dan buraya daha fazla turist getireceğiz, bu bölgeden de Ukrayna’ya daha fazla turistin gitmesini sağlayacağız. Rusya’dan gelen tehditlere rağmen ekonomimiz gelişmeye devam ediyor. Özellikle Türkiye ile var olan ilişkilerimiz sayesinde özellikle savunma sanayisindeki kapasitemiz güçleniyor.”

 

İş insanı Erkan Güral Ukrayna Fahri Konsolosu oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!