Kar yağışı sebze ve meyveyi de vurdu: Kütahya’da da fiyat artışı var

featured
service

Hayatı etkileyen kar yağışı, sebze ve meyve halindeki fiyatlarda artışa neden oldu. Ürünlerin kar yağışından dolayı nakli zorlaştı. Geçen haftaki hal fiyatlarına yüzde 30-40 oranında zam geldi. Hâl esnafı bazı fiyatların da yüzde 50 arttığını söylüyor.

Kar yağışından dolayı ulaşımın durması ürün sevkiyatını da etkiledi. Kütahya’daki sebze ve meyve halinde birçok ürünün fiyatı arttı.

En çok patlıcan ve yeşillik ürünlerinde fiyat artışı oldu. Hal esnafı kar yağışıyla birlikte sevkiyatın durduğunu belirterek, özellikle patlıcan ve yeşillik ürünlerinin fiyatlarının arttığını söylediler. Esnaflar, bazı ürünlerde fiyatlarının ortalama yüzde 50 oranında artığını söyledi.

Türkiye’de kar yağışı hayatı birçok alanda olumsuz etkiledi. 29 yıl sonra kar yağan Antalya’da seralar zarar gördü. Hem seraların zarar görmesi hem de sevkiyatın durma noktasına gelmesiyle ürünler hale ulaşamadı ya da kısıtlı sayıda ulaştı. Bu da fiyatların armasına neden oldu.

Hal esnafları, kar yağışının ardından yolların kapandığını söyleyerek, “Karlı hava fiyatlara yansıdı. En çok patlıcanın fiyatı arttı. Ürünler çok az geliyor. Nakliyeler 40 kuruştan 80 kuruşa çıktı. Antalya’da yağan kar seraları etkiledi” dediler.

Kütahya’da geçen hafta hal fiyatı 7 lira olan domates bu haftaya 13 liradan başladı. Fiyatı en fazla artan ürün domates oldu.

Kar yağışı sebze ve meyveyi de vurdu: Kütahya’da da fiyat artışı var

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!