Keramika, uluslararası yarışmada en iyi mikro dünya fotoğrafı ödülü aldı

featured
service

Tasarım, Ar-Ge ve İnovasyon odaklı üretim anlayışıyla Türkiye’de ve dünyada Sofra Üstü Sunum grubunda seramik sektörünün önemli aktörlerinden biri olan Keramika, 5. Uluslararası Seramik, Cam, Emaye, Sır ve Boya Kongresi  (SERES’21) En İyi Mikro Dünya Fotoğraf Yarışması’nda “Kar Taneleri” adlı çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.

Keramika Ar-Ge Laboratuvarı’nda çalışmaları yapılan ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi- İLTEM’de Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) görüntüleri alınarak “Kar Taneleri” ismi verilen çalışma, özellikle ticarileşmesi yönüyle dikkat çekiyor.

Çalışma bu doğrultuda “Ar-Ge’den üretime” mantığının diğer tüm Keramika ürünlerine uygulanması açısından büyük önem taşıyor.

Konuya yönelik Kütahya Ajansı’na açıklamalarda bulunan Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, “Bu ödülün Keramika adına kazanılmasında emekleri geçen başta İşletme Müdürümüz Melek Arslan’ı, Ar-Ge Teknoloji ve Tasarım Danışmanımız Prof. Dr. Fatih Şen’i ve tüm Ar-Ge Teknoloji ve Tasarım ekibimizi tebrik ediyorum. Daha sonra başta Prof. Dr. Alpagut Kara olmak üzere tüm SERES’21 düzenleme kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Hem Ar-Ge’si hem de Ür-Ge’si Keramika bünyesinde gerçekleşen bu ürünlerin sayılarının artarak devam edeceğini belirten Yüce, Ar-Ge’nin önemine vurgu yaparak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İLTEM’e de teşekkür etti.

Öte yandan, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’ne üye olan firmaların 2020 yılı ihracat rakamları değerlendirme sonuçlarına göre belirlenen “3. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreninde”  ÜNSA A.Ş. 2006 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Seramik Sofra-Mutfak ve Süs Eşyası Kategorisinde KERAMİKA markası ile şampiyonluğa layık görülmüştü.

Keramika, uluslararası yarışmada en iyi mikro dünya fotoğrafı ödülü aldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!