Kırtasiye yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır?

featured
service

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, eğitim öğretim için gerekli ihtiyaçlar için her yıl kırtasiye yardımı ödeneği veriliyor. 12 Eylül 2022’de başlayacak okulların öncesinde, kırtasiye yardımı almak isteyen kişiler başvuruların ne zaman, nasıl yapılacağını merak ediyor. İşte 2022 kırtasiye yardımı başvurusuna ilişkin detaylar…

E-Devlet kırtasiye yardımı başvuruları başladı. E-Devlet üzerinden ihtiyaç sahibi aileler kırtasiye yardımı başvurusunda bulunabilecekler.

Kırtasiye yardımları, maddi durumları yetersiz aileler için başlatılan bir çalışma. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi aileler, kırtasiye yardımından yararlanabilmekte.

Maddi durumu yetersiz olan, dar gelirli ailelerin çocuklarının daha iyi bir eğitim alabilmesi için karşılıksız olarak ödenir.

SGK kaydı olmayanlar, kırtasiye yardımı başvurusu yapabilir. Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3’ü altında olanlar, dar gelirli olarak kabul ediliyor.

Kırtasiye yardımı almaya hak kazananlara, 1.300 TL ödeme yapılacak. Kırtasiye yardımı, yılda bir defa olmak üzere 1 Eylül – 21 Aralık tarihleri arasında ödeniyor.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Kırtasiye yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!