Kütahya tarımına Özel İdare bütçesinden 15 milyon lira hibe desteği

featured
service

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı, Musa Yılmaz “Sertifikalı tohum dağıtımı şeklinde yürütülecek olan hibe programına 15 milyon lira verilmesi kararını almış bulunuyoruz” dedi.

İl Genel Meclisi toplantısında alınan karar hakkında yazılı bir açıklama yapan Musa Yılmaz, “Bugün il genel meclisimiz önemli bir karar aldı. İçinde bulunduğumuz ekim ayı sezonunu da göz önüne alarak ilçelerdeki il genel meclisi üyelerimizin ve ilçe tarım müdürlerimizin de talepleri doğrultusunda, tüm ilçelerimizi kapsayacak bir hibe/teşvik kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Sertifikalı tohum dağıtımı şeklinde yürütülecek olan hibe programına, 15 milyon lira ek ödenek tahsis edildi.

Konu hakkında açıklamalar yapan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, 2022 yılı bütçesine konulan 6 milyon liralık destekle beraber bu yıl içinde tarıma toplam 21 milyon liralık kaynak aktarıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Tamamı hibe olan bu rakam, ilimiz tarımına çok önemli bir katkı sağlayacaktır, buna yürekten inanıyoruz. Geçmiş yıllarda da tarıma destek ve hibe kaynakları aktardık ama bu rakam şu ana kadar ilimiz düzeyinde tarıma ayırdığımız en yüksek rakamdır.

Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Tarım İl Müdürlüğü ve teknik kadrosu aracılığıyla ilçelerden gelen talepler doğrultusunda, özellikle buğday ve arpa ekimi yapan üreticilerimize sertifikalı tohum alımında çok ciddi bir destek olacak.

Çiftçilerimize sunduğumuz bu kaynakla yaklaşık 100 bin dekarlık bir ekim alanın tohum ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Bu ülkeye üretim sağlayan, alın teriyle rızkını temin eden çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Hem kendilerine hem de ilçelerimize, ilimize ve ülke ekonomimize inşallah hayırlı sonuçlar getirecektir.

Bundan önceki yaptığımız teşviklerde de ciddi sonuçlar aldık. Hem hayvancılığın gelişiminde hem de tarım, meyvecilik, arıcılık, seracılık, hayvan ırkı ıslahı alanında kaynak aktarmaya devam edeceğiz.”

Kütahya tarımına Özel İdare bütçesinden 15 milyon lira hibe desteği

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!