Kütahya’da 30 yıl rakip olan iki berber, son 20 yıldır birlikte çalışıyor

featured
service

Birlikte çalışan Mehmet Kocabaş (75) ile Mustafa Cirit (72), yarım asrı aşkın süredir müşterilerinin saç ve sakal tıraşını yapıyor.

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 30 yıl rakip olarak çalışan iki berber, birbirine rakip olmayı bırakarak son 20 yıldır aynı iş yerinde mesleklerini sürdürüyor.

Özyurt Mahallesi’ndeki işyerinde birlikte çalışan Mehmet Kocabaş (75) ile Mustafa Cirit (72), yarım asrı aşkın süredir müşterilerinin saç ve sakal tıraşını yapıyor.

Kocabaş, 60 yıl önce mesleğe başladığını 10 yıl süren çıraklık ve kalfalığın ardından kendi berber salonunu açtığını söyledi.

Mesleğini severek yaptığını belirten Kocabaş, “Çıralık ve kalfalık devresini bitirdikten sonra 1972 yılında kendi dükkânımı açtım ve çalışmaya başladım. 50 yıldır aynı dükkânda çalışmaktayım. Mesleğimi severek yapıyorum. Bugüne kadar 20’den fazla kalfa ve çırak yetiştirdim. Sağlığım el verdiği sürece mesleğime devam etmek istiyorum.” dedi.

Cirit de mesleğe ilk olarak 1963 yılında başladığını dile getirdi.

Çıraklık ve kalfalık sürecini tamamladıktan sonra 1973 yılında kendi açtığı ve 30 yıl mesleğini sürdürdüğü dükkânı kapatarak rakibi olan Mehmet Kocabaş ile birlikte çalışmaya başladığını anlatan Cirit, şöyle konuştu:

“Otuz sene çalıştıktan sonra iş yerimi kapattım. Komşum ve rakibim olan beraber büyüdüğüm arkadaşım Mehmet Kocabaş ile ortak olarak 20 senedir beraber çalışıyoruz. Mesleğimi canım kadar sevdiğim için geceleri dahi rüyamda tıraş ediyorum. Bu mesleği o kadar çok seviyorum ki canım kadar mesleğime âşık bir insanım. Mesleğimi ömrüm yettiği sürece inşallah sürdürmeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Cirit, bugüne kadar 36 çırak yetiştirdiğini ve bunların 5’inin İzmir’de mesleğini sürdürdüğünü belirtti.

Müşterilerden Kasım Özdemir (73) de 50 yıldan beri Mehmet Kocabaş’a tıraş olduğunu ve her zaman memnun kaldığını ifade etti.

 

Kütahya’da 30 yıl rakip olan iki berber, son 20 yıldır birlikte çalışıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!