Kütahya’da bina ve daire sayılarında son durum

Kütahya'da geçtiğimiz yılın son çeyreğinde başlayan bina inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, il genelinde binin üzerinde yeni dairenin yapıldığı açıklandı.

Kütahya’da bina ve daire sayılarında son durum
service

Kütahya’da geçtiğimiz yılın son çeyreğinde başlayan bina inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, il genelinde binin üzerinde yeni dairenin yapıldığı açıklandı.

Kütahya’da geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yapılan bina inşaatlarıyla ilgili bilgiler açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılı son çeyreğine ilişkin yapı izin istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Ekim-Aralık dönemini kapsayan geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Kütahya’da yapı ruhsatı alan bina ve daire sayıları da belirlendi. İl genelinde binin üzerinde yeni daire inşa edildiği bildirildi.

Kütahya’da bina ve daire sayılarında son durum

BİNİN ÜZERİNDE DAİRE İÇİN RUHSAT VERİLDİ

Kurumun açıklamasına göre, il genelinde 283 konut için yapı ruhsatı verilmiş. Kütahya’da ise son yıllarda artan daire yapımı için verilen yapı ruhsatı sayısı 1258 olarak belirlenmiş. Bu yapı ruhsatlarının toplam yüzölçümü ise 245 bin 746 metrekare olarak kaydedilmiş.

ÜLKE GENELİNDE YAPI RUHSATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI 

Ülke genelinde yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü geçen yıla göre %8,8 arttı.

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,9 artarak artış gösterdi. Daire sayısı ise aynı dönemde %16 oranında arttı.

Kütahya’da bina ve daire sayılarında son durum

Kütahya’da bina ve daire sayılarında son durum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!