Kütahya’da Çinigaz’ın satışa çıkarıldığı iddia edildi

Türkiye, sert bir kışa hazırlanırken, doğal gaz dağıtımında sürpriz bir satış gündeme geldi. Kütahya ve ilçelerinde doğal gaz dağıtımını yapan Çinigaz, satışa sunuldu. Çinigaz'ın satışı için görüşmelerin başladığı, AKSA, Torunlar, Ahlatcı gibi sektörde faaliyet gösteren grupların satışla yakından ilgilendiği ifade ediliyor.

featured
service

Türkiye, sert bir kışa hazırlanırken, doğal gaz dağıtımında sürpriz bir satış gündeme geldi. Kütahya ve ilçelerinde doğal gaz dağıtımını yapan Çinigaz, satışa sunuldu. Çinigaz’ın satışı için görüşmelerin başladığı, AKSA, Torunlar, Ahlatcı gibi sektörde faaliyet gösteren grupların satışla yakından ilgilendiği ifade ediliyor.

Türkiye, sert bir kışa hazırlanırken, doğal gaz dağıtımında sürpriz bir satış gündeme geldi.

Gazete Durum’un haberine göre, Kütahya ve ilçelerinde doğal gaz dağıtımını yapan Çinigaz, satışa sunuldu. Çinigaz’ın satışı için görüşmelerin başladığı, AKSA, Torunlar, Ahlatcı gibi sektörde faaliyet gösteren grupların satışla yakından ilgilendiği ifade ediliyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını Abdullah Rasim Akdoğan’ın yaptığı Çinigaz’ın, 2021 yılı sonu itibarıyla 150 bin abonesi bulunuyor. 2021 yılı faaliyet raporuna göre Kütahya merkez ve ilçelerinde toplam 456 milyon metreküp doğal gaz tüketildi.

Türkiye’de, şehiriçi doğal gaz dağıtımı bir istisna dışında (İstanbul) özel sektör eliyle gerçekleştiriliyor. Bu şirketlerden biri de Kütahya’nın gaz dağıtımını yapan Çinigaz. Çinigaz Doğalgaz AŞ, 17 Kasım 2003 tarihinde kuruldu. 13 Ocak 2004 tarihinden geçerli olmak üzere 30 yıl süre ile Kütahya’da doğal gaz dağıtımını ve satışını yapmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) lisans aldı. Şirket, 2005 yılında Kütahya’da gaz dağıtım ve satış faaliyetlerine başladı. Çinigaz, izleyen yıllarda Tavşanlı ve Emet ile Gediz ilçelerine de gerekli izinlerin alınmasının ardından yatırıma başladı. Şirket, bu ilçelere de gaz satışı yapıyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Abdullah Rasim Akdoğan’ın yaptığı Çinigaz, satışa sunuldu. Çinigaz’ın satışı için görüşmelerin başladığı, AKSA, Torunlar, Ahlatcı gibi grupların satışla ilgilendiği ifade ediliyor. Şirket, 2021 yılı faaliyet raporuna göre geçen yılı 150 bin abone ile kapattı. Kütahya merkez ve ilçelerinde 2021 yılında toplam 456 milyon metreküp doğal gaz tüketildi.

Kütahya’da Çinigaz’ın satışa çıkarıldığı iddia edildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!