Kütahya’da ekmek fiyatlarının artması bekleniyor

Kütahya’da ekmeğe zam yolda. İlerleyen günlerde 210 gram ekmeğin 7 lira 50 kuruş, simidin ise 7 lira olması bekleniyor.

Kütahya'da ekmek fiyatlarının artması bekleniyor
service

Kütahya’da ekmeğe zam yolda. İlerleyen günlerde 210 gram ekmeğin 7 lira 50 kuruş, simidin ise 7 lira olması bekleniyor.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının Temmuz ayı başından itibaren zamlanacağını açıkladı.

Açıklama üzerine gözler Kütahya’da ekmek fiyatlarının zamlanıp zamlanmayacağına çevrildi. Edinilen bilgiye göre Kütahya’da da ekmek fiyatları zamlardan nasibini alacak.

Temmuz ayı içinde 210 gram ekmek 7 lira 50 kuruş, 730 gram ev ekmeğinin ise 25 liradan tezgahlarda satışa sunulması bekleniyor.

Ekmeğin yanı sıra simit ve poğaça grubunda da zam etkisini gösterecek. 5 liradan alıcıya ulaşan simit 7 liraya, poğaça grubu ise en düşük 10 liradan satılacak. Çeşitlerine göre fiyatlarında değişiklik olacak poğaça grubunda ise üst limit 15 lirayı bulacak.

ASGARİ ÜCRETE GELEN PİYASALARA DA YANSIDI

Asgari ücretin 11 bin 402 lira olmasının ardından gıda sektöründeki girdiler de arttı. Asgari ücret artışı sonrası sigorta ve stopaj yükseldi.

Ayrıca sektör yetkililerinden edinilen bilgiye göre un fiyatlarındaki devlet desteği de Haziran ayının başında bitti ve bu durum un fiyatları ikiye katladı.

Devlet desteği ile 325 lira artı KDV olan un fiyatının destek bitimiyle 650 liraya çıktığı savunuldu. Öte yandan akaryakıta gelen zamların ekmek fiyatlarında artışı tetiklediği aktarılırken, dolar-euro kurundaki artışın da zam olarak yansıdığı belirtildi.

SİMİT ZAMMI HEMEN, EKMEĞE İSE TEMMUZ 15’TEN SONRA

Kütahya’da ekmeğe ve simite yapılacak zamlarla ilgili yetkili kurumların komisyon marifetiyle fiyat tarife toplantıları sürüyor.

Yeni zamlı listenin kabul edilmesi durumunda simit birkaç gün içinde tezgahlarda 7 liradan satışa sunulacakken, ekmek ise 15 Temmuz’dan sonra zamlanacak.

KAYNAK

Kütahya’da ekmek fiyatlarının artması bekleniyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!