Kütahya’da kişi başına düşen araç sayısı açıklandı

Trafiğe kayıtlı taşıt sayısının geçen yıl itibarıyla 26,5 milyonu bulduğu Türkiye'de yaklaşık 3 kişiye bir araç düşerken, Kütahya'da her beş kişiden birinin araç sahipliği bulunuyor.

featured
service

Trafiğe kayıtlı taşıt sayısının geçen yıl itibarıyla 26,5 milyonu bulduğu Türkiye’de yaklaşık 3 kişiye bir araç düşerken, Kütahya’da her beş kişiden birinin araç sahipliği bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yıl itibarıyla Türkiye’de trafiğe kayıtlı olan 26 milyon 482 bin 847 aracın yüzde 53,9’unu otomobil, yüzde 16,2’sini kamyonet, yüzde 15,6’sını motosiklet, yüzde 7,9’unu traktör, yüzde 3,5’ini kamyon, yüzde 1,8’ini minibüs, yüzde 0,8’ini otobüs ve yüzde 0,3’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Kütahya’da her beş kişiye bir araç düşüyor. Trafiğe kayıtlı araç sayısı, nüfusu 578 bin 640 olan Kütahya’da 227 bin 377 (yüzde 39,3) olarak belirlendi.

Kütahya’da kişi başına düşen araç sayısı açıklandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!