Kütahya’da kurbanlıklar görücüye çıktı

Kütahya'da, şap hastalığından dolayı bir süredir kapalı olan canlı hayvan pazarı, kurbanlık satışları için yeniden açıldı.

Kütahya’da kurbanlıklar görücüye çıktı
service

Kütahya’da, şap hastalığından dolayı bir süredir kapalı olan canlı hayvan pazarı, kurbanlık satışları için yeniden açıldı.

Kütahya-Tavşanlı Çevre Yolu yakınında kurulan hayvan pazarına, sabah erken saatlerden itibaren hayvanlarını getiren üreticiler, kurbanlıklarını satışa sunmaya başladı.

Kütahya’da kurbanlık sayısı bakımından herhangi bir sıkıntının bulunmadığını aktaran İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık ise, 18 bin 160 adet büyükbaş, 77 bini aşkın küçükbaş kurbanlık hayvanın bulunduğunu ifade etti.

Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, şap hastalığından dolayı kapalı olan canlı hayvan pazarının, gerekli tedbirlerin alınarak kurbanlık satışları için yeniden açıldığını belirtti. Pazarın bayramın ikinci gününe kadar açık kalacağını dile getiren Damcı, şunları kaydetti:

“Canlı hayvan pazarımızda 210 adet büyükbaş, 119 adet küçükbaş hayvanlar için kapalı padokumuz bulunmakta. 152 adet de açık padok sayımızla üreticilerimize hizmet veriyoruz. Padoklarımız dışında küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarımız için serbest bölümler de bulunmakta. Pazarımız, 10 bin adet küçükbaş, bin 500 adet de büyükbaş hayvan alacak kapasitedir.”

Kentte 11 noktada kurban kesim alanları oluşturduklarını da kaydeden Damcı, kurban kesiminde temizlik kurallarına dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından dua edildi. Protokol üyeleri, padokları gezerek üreticilerle görüştü.

KAYNAK

Kütahya’da kurbanlıklar görücüye çıktı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!