Kütahya’da orman köylülerine 15 milyon liraya yakın destek

Kütahya'da orman köylülerinin kalkındırılmalarının desteklenmesi amacıyla bu yıl 194 aileye ​ toplamda 14 milyon 7 bin 558 lira destek sağlandığı bildirildi.

featured
service

Kütahya’da orman köylülerinin kalkındırılmalarının desteklenmesi amacıyla bu yıl 194 aileye toplamda 14 milyon 7 bin 558 lira destek sağlandığı bildirildi.

Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, yaptığı açıklamada, Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) projesi kapsamında, orman köylülerine desteklerin sürdüğünü söyledi.

Ödeneklerle Kütahya’daki orman köylüsü 194 ailenin ekonomisine ciddi katkı sağladıklarını belirten Erdal Dingil, şunları kaydetti:

“Kütahya’daki 43 orman köyünde 89 aileye süt sığırcılığı, 39 aileye süt koyunculuğu, 19 aileye manda yetiştiriciliği, 28 aileye traktör, 5 aileye motorlu testere ve 14 aileye Şebekeye Bağlı Tipi Güneş Enerjisi Sistemi (ŞEBGES) desteği sağladık. Toplamda 194 aileye ORKÖY kredi desteği vermekten dolayı çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.”

Erdal Dingil, vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamaları için gereken gayreti göstermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kütahya’da orman köylülerine 15 milyon liraya yakın destek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!