Kütahya’da şehir içi ulaşıma zam gelecek mi?

Kütahya’da akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından, ‘Şehir içi ulaşıma zam gelecek mi?’ sorusu akıllara geldi.

kütahya şehir içi ulaşım
service

Kütahya’da akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından, ‘Şehir içi ulaşıma zam gelecek mi?’ sorusu akıllara geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’ne zam yapıldığını kamuoyu ile paylaştı. Yapılan zam akaryakıtta da fiyatların yükselmesine neden oldu.

ÖTV zammı nedeniyle benzinde ortalama 5 lira, otogazda 4 lira fiyat artışı yaşandı. Kütahya’da ise bu zamlar sonunda benzinin litre fiyatı 30 liranın, otogazın litre fiyatı ise 15 liranın üzerine çıktı.

Akaryakıtta yaşanan bu zam dalgası akıllara ‘Kütahya’da otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi?’ sorusunu getirdi. Şehir içi ulaşımda son yapılan zam sonrası tek biniş bilet 8 lira 50 kuruş, tam bilet 7 lira 50 kuruş, üniversite 6 lira, ilkokul-lise 5 lira olarak fiyatlandırılmıştı.

ODA BAŞKANLARI, BAŞKAN IŞIK İLE GÖRÜŞECEK

Şehir içi ulaşımda Kütahya Merkez Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası yetkililerinin ilerleyen günlerde Belediye Başkanı Alim Işık ile görüşerek zam talebini iletmesi bekleniyor.

Esnafın zam isteğinin ise yapılacak ilk Kütahya Belediyesi Olağan Meclis toplantısında gündeme geleceği iddialar arasında yer alıyor.

BAKAN ŞİMŞEK ZAM NEDENİYLE “KAMUDA TASARRUFA GİDİLECEK” DEDİ

ÖTV zammının ardından ilk gelişme kamuda tasarrufa gidileceği yönünde oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, tasarruf takibinin tavizsiz sağlanacağı bildirildi.

kütahya şehir içi ulaşım

KAYNAK

Kütahya’da şehir içi ulaşıma zam gelecek mi?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!