Kütahya’da taksi ücretleri de zamlandı

Mazot ve benzin fiyatlarına art arda gelen zamlar ile Kütahya Belediye Meclisinin aldığı kararla taksi ulaşım ücretlerine de yansıdı.

featured
service

Mazot ve benzin fiyatlarına art arda gelen zamlar taksi ulaşım ücretlerine yansıdı.

Kütahya Belediye Meclisinin aldığı karara göre taksimetre açılış ücreti 12 lira 50 kuruştan 18 liraya yükseldi.

Kütahya Belediyesi 5. Dönem 7. Olağan Meclis toplantısı Belediye Başkanı Alim Işık başkanlığında yapıldı.Şehiriçi ulaşım zamlarının da görüşüldüğü toplantıda alınan zam kararı onaylandı.

Buna göre taksimetre açılış ücreti 12 lira 50 kuruştan 18 liraya, taksimetre kilometre ücreti 12 lira 50 kuruştan 18 liraya, birim mesafe ücreti (100 metre) 1 lira 25 kuruştan 1 lira 60 kuruşa, birim saat ücreti 30 liradan 45 liraya, birim zaman 1 dakika 50 kuruştan 75 kuruşa, kısa mesafe 25 liradan 45 liraya yükseldi.

“ALDIĞIMIZ KARAR HER KESİM İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Alınan karar sonrası Belediye Başkanı Alim Işık açıklamalarda bulundu.Işık, taksi esnafının taleplerinin komisyonca değerlendirildiğini aktardı.

Komisyonun gelen ücret talebine göre vatandaşı da üzmeyecek şekilde karar aldığını belirten Işık, “Yaşadığımız ekonomik şartları göz önünde bulundurarak komisyonumuz bu kararları alıyor. Alınan karar Belediye Meclisimize geliyor ve meclis üyelerimiz kararı oyluyor. Meclisimizde aldığımız bu kararın hem vatandaşımız hem de esnafımız açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Kütahya’da taksi ücretleri de zamlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!