Kütahya’da tapuda yeni dönem neler değiştirdi?

Tapu sicil müdürlüklerinde yapılan ve kimi zaman uzayan devir işlemleri artık noterlerde de yapılabiliyor.

Kütahya'da tapuda yeni dönem neler değiştirdi?
service

Tapu sicil müdürlüklerinde yapılan ve kimi zaman uzayan devir işlemleri artık noterlerde de yapılabiliyor.

Yeni uygulamanın büyük kolaylıklar getireceğini belirten Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mehmet Demir, “Tapu işlemlerinin noterlerde yapılması hafta sonlarında da olmak üzere yapılacak. Bu da büyük avantaj.” dedi.

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem resmen başladı. Sadece tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de gerçekleştirilebilecek.

 Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği arasındaki protokol gereği hafta içi yapılan işlemler hafta sonu da yapılabilecek. Tapuda hayata geçirilen yeni uygulamayı Ekspres Haber’e değerlendiren Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mehmet Demir, uygulamanın büyük kolaylık sağlayacağına inandığını belirtti. Emlakçılar olarak süreci başından sonuna kadar yakından takip ettiklerini aktaran Demir, 1 Ocak’ta hayata geçmesi beklenen yeni uygulamanın entegrasyon ve altyapı çalışmalarından dolayı 4 Temmuz’a kaldığını kaydetti.

Şu anda sadece noterlerde tapu ve devir işlemlerinin yapıldığını anlatan Demir, “İlerleyen zamanlarda tapu sicil müdürlüklerinde yapılmakta olan tüm işlemler zamanla noterlerde de yapılacak. İşte en çok yapılan işlemler nelerdir? Tapu sicil müdürlüklerinde alım, satım, intikal işlemleri, rızai taksim işlem ve bağış gibi işlemler bundan sonra noterlerde de yapılacak.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLAR E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPACAK”

Demir, yeni uygulamanın işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Vatandaşların e-Devlet uygulaması üzerinden sisteme erişebileceğini bildiren Demir, şöyle devam etti: “İnsanlar web tapudan yaptıkları gibi Noterler Birliğinin e-devlet uygulamasından müracaatlarını yapabilecekler. Yine web tapuda olduğu gibi harç oranları satış bedelinin yüzde 4 oranında satış harcı alınmakta. Tapu sicil müdürlüklerinde alınan bin 38 liralık döner sermaye ücreti, noterlerde tahminen en az 500 lira, en fazla 4 bin lira olarak noter hizmet bedeli olarak alıcı ve satıcı tarafından ödenmektedir. Yani bu uygulama ile vatandaşlara çok güzel bir kolaylık sağlandığını ümit ediyorum.”

“İŞLEMLER HAFTA SONLARI DA YAPILABİLECEK”

Tapuda yeni dönemin büyük kolaylık sağladığını ifade eden Demir, “Kısaca şöyle bir örnek vermek istiyorum. Mesela veraset ilamı veraset ilanlarını sulh hukuk mahkemelerinden üç veya dört günde alırken noterlerden bunu rahatlıkla on dakikada alabiliyoruz. Tapu işlemlerinin noterlerde yapılması hafta sonlarında da olmak üzere yapılacak olmasından dolayı vatandaşlarımız için büyük bir hizmet olarak görüyorum.” diye konuştu.

Kütahya'da tapuda yeni dönem neler değiştirdi?

Kütahya'da tapuda yeni dönem neler değiştirdi?

KAYNAK

Kütahya’da tapuda yeni dönem neler değiştirdi?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!