Kütahya’da toplu taşıma esnafı kontak kapatmaya hazırlanıyor

featured
service

Son bir yıl içerisinde benzine yüzde 111, motorine ise yüzde 133 oranında zam gelmesinin yanı sıra girdi maliyetleri her geçen gün artan ulaşım sektörü, Kütahya’da da isyanın eşiğine geldi. Artan bu maliyetler yüzünden tepkilerini dile getirmek amacıyla kontak kapatma eylemine doğru gidildiği bildiriliyor.

Kütahya Minibüsçüler Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kucak, akaryakıta art arda gelen zamlardan dolayı zarar ettiklerini ifade ederek destek gelmediği takdirde kontak kapatmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Kütahya Minibüsçüler Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kucak yaptığı açıklamada toplu taşıma esnafının dayanacak gücünün kalmadığını, akaryakıta gelen günlük fiyat artışlarının altında ezildiklerini ifade etti. Kucak “akaryakıta gelen günlük zamların altında ezilen toplu taşıma esnafının artık gücü kalmadı. Herhangi bir destek gelmediği takdirde gerekirse kontak kapatmaya kadar gideceğiz” dedi.

“FİYATLARI VATANDAŞA YANSITMAKTAN UTANIYORUZ”

Kucak “Geçtiğimiz ayda toplu taşıma esnafına yarar sağlayacağını düşündüğümüz ve toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın şimdi hiç bir kıymeti kalmadı. Toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın aynı gün eridiğine şahit olduk. Artık artan girdi maliyetleri karşısında ezildik. Akaryakıta gelen günlük fiyat artışlarından dolayı zam istemeye yüzümüz kalmadı. Fiyatları vatandaşa yansıtmaktan utanır duruma geldik. Bu gidişin bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“CEBİMİZDEN TAKVİYE EDİYORUZ”

Akaryakıt ücretlerine gelen günlük artışlar sebebiyle otobüsçü ve servisçi esnafının aracına alacağı yakıt ve sanayi masrafını cebinden takviye ederek tekerini döndürmeye çalıştığını belirten oda başkanı Kucak, “Esnaflarımız evlerini unutmuş aracının bakımına harcadığı masrafları ailesine izah edemez duruma gelmiştir” dedi.

“KONTAK KAPATACAĞIZ”

Son zamanlarda artan girdi maliyetlerine dikkat çekmek için kontak kapatmaya kadar giden eylemlere hazırlandıklarını belirten Kucak, “Tüm Türkiye’de servisçi ve halk otobüsleri esnaf odası başkanları aynı karardalar. Bu gidişata dur demenin vakti gelmiştir. Akaryakıt fiyatları 20 TL’yi geçti. Araçlarımıza mazot alamıyoruz. Son bir yıl içerisinde benzine yüzde 111, motorine ise yüzde 133 oranında zam gelmesinin yanı sıra girdi maliyetleri her geçen gün artan ulaşım sektörü isyanın eşiğine geldi. Artan bu maliyetler yüzünden tepkilerini dile getirmek amacıyla kontak kapatacaklar” ifadelerini kullandı.

“ARAÇLARIMIZA MAZOT ALAMIYORUZ”

Kütahya Minibüsçüler Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kucak şöyle konuştu:

“Bizim en büyük giderimiz mazot ihtiyacı akaryakıt ücretleri 20 TL’yi geçti. Araçlarımızın kontağına basmaktan korkar olduk. Her gün akaryakıt fiyatı acaba ne olacak diye düşünmekten gece uyku uyuyamıyoruz. Son 4-5 aylık süreçte akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle özellikle kırsalda okul taşımacılığı yapan esnaf da sıkıntıya düşmüş durumda. Milli eğitim bakanlığı ve müdürlükleri ile yapılan ihalede mazot 6,30 lira iken mazotun litresi şuanda 20 TL’ye dayanmış durumda. Esnaf giderin gelirden daha fazla olduğunu işaret ederek ilerleyen süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü bu fiyat artışını servisçi esnafı adına güncellesin. Hala 6,30 TL’den ihale fiyatından servislerimiz çalışmak zorunda kalıyor.”

Kütahya’da toplu taşıma esnafı kontak kapatmaya hazırlanıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!