Kütahya’da ücretsiz gaz bir sonraki ay yüklenecek!

Doğalgazı bir ay boyunca ücretsiz kılan kararın Resmi Gazete’de yayımlanması, Kütahya’da kartlı sayaç kullanan abonelerde kafa karışıklığı oluşturdu.

featured
service

Doğalgazı bir ay boyunca ücretsiz kılan kararın Resmi Gazete’de yayımlanması, Kütahya’da kartlı sayaç kullanan abonelerde kafa karışıklığı oluşturdu. Kararı duyar duymaz ücretsiz gaz için Çinigaz’ın yolunu tutan aboneler, gaz alamayınca tepki gösterdi. Yaşanan karmaşa üzerine bir açıklama yapan EPDK, bedava doğalgaz haklarının bir sonraki ay kartlara otomatik yükleneceğini duyurdu.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 24 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasındaki doğalgaz tüketimi için ücret ödenmeyecek. Kütahya ve Ankara olmak üzere sadece iki ilde bulunan ön ödemeli yani kartlı sayaç kullanan aboneler de ücretsiz gazdan faydalanabilecek.

31 MAYIS’TAN SONRA HESAPLARA YATACAK

Kütahya’da 20 bin civarında kartlı sayaç kullanan doğalgaz abonelerinden bazıları, kararın yayınlanmasının ardından Çinigaz’ın yolunu tuttu. Ücretsiz gaz almak istediklerini söyleyen vatandaşlar, eli boş dönünce tepki gösterdi. Kartlı sayaç kullananların bedava doğalgazı nasıl ve nereden alacak sorusunun yanıtı ise EPDK’dan geldi. Kartlı abonelerin 24 Nisan-31 Mayıs arasındaki tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğal gaz vatandaşların kartına ücretsiz yüklenecek.

24 NİSAN-31 MAYIS ARASINI KAPSAYACAK

1 yıl boyunca 25 metreküpe denk gelen bedel ücretsiz olurken, bir aylık ücretsiz gaz kullanımı 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasını kapsayacak. Bu süreç içinde tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve ön ödemeleri abonelerin de kartlarına iade edilecek.

Kütahya’da ücretsiz gaz bir sonraki ay yüklenecek!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!