Kütahya’da yaşayan vatandaşlar, doğalgaz şirketinin bazı uygulamalarına isyan etti

featured
service

Doğalgaz firmasının vatandaşı mağdur ettiğini söyleyen vatandaşlar, zorlu kış günlerinin kapıda olduğu bu günlerde, doğalgaz dağıtım firmasının ön ödemeli kartlı sayaçları mühürleyip vatandaşı mağdur ettiği gündemin birinci sırasına oturdu. Bu uygulamayı kınayan ve bu uygulamaya son verilmesini isteyen vatandaşlar, “yetkilileri göreve davet ediyoruz. Yönetmelik diye bir şey var, onun arkasına sığınıp halka zulmediyorlar” ifadelerini kullanıyor.

İl genelinde yaklaşık 130 bin aboneye sahip olan Çinigaz Doğalgaz’ın Teknik İşletme Müdürü Muharrem Ay, adil kullanım faturası, usulsüz kullanım ve sayaç üzerine düzenlenen kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve yapılan bütün işlemlerin EPDK tarafından hazırlanan mevzuat gereğince uygulandığını söylemişti.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kütahya’da faaliyet gösteren Çinigaz’ın ön ödemeli yani kartlı sayaç kullanan abonelere usulsüz bir biçimde borç tahakkuk ettirdiğini söyledi. Kış aylarının yaklaşmasıyla doğalgaz kullanımının artacağını ve Kütahya’da yaşayan yurttaşların şu anda sürekli borç durumuyla karşı karşıya bırakıldığını belirten Kasap, firmanın bu uygulamasına kimin dur diyeceğini sordu.

Firmanın yükümlülüğünde olan ve vatandaşların ücretsiz rahatça ulaşabileceği otomatik doğalgaz yükleme istasyonu kioks noktalarının şehrin muhtelif yerlerine neden yerleştirilmediğini de soran Kasap, “kimsenin Kütahyalı hemşerilerimizi yormaya hakkı yok. Firma yükümlülüğünü ne zaman yerine getirecek?” ifadelerini kullandı.

Öte yandan vatandaşlar, tüm bu tepkilere rağmen doğalgaz firmasına hiçbir yetkilinin çözüm bulamamasına şaşırdıklarını ifade ederek “Kütahya’da büyük ses getiren tepkilere rağmen, bu sert tutum nasıl olur da devam eder? Yetkili makamları dikkate almıyorlar mı?” sorularını dile getirdiler.

Kütahya’da yaşayan vatandaşlar, doğalgaz şirketinin bazı uygulamalarına isyan etti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!