Kütahya’daki doğalgaz kartlı aboneleri TBMM gündeminde

featured
service

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, 2018 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin ilk iki maddesinin iptal edilmesi için Danıştay’a açtığı davaya müdahil olduğunu belirtti.

Meclis’te konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Kasap, Ankara, İstanbul ve Kütahya’da ön ödemeli sayaçların kullanıldığını dile getirerek, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), ön ödemeli sayaç abonelerinin peşin tutarla aldığı doğal gaza, fiyat artışlarını alacak olarak yansıtarak vatandaştan tahsil ettiğini söyleyerek, “bu soyguna son verilmesi lazım” dedi.

Kütahya’da doğalgaz dağıtım şirketi olan Çinigaz’ın bu yönetmeliğe dayanarak vatandaşları mağdur ettiğini belirten Kasap, kış günlerinin geldiğini, ekonominin dip yaptığını ve doğalgaza gelen zamların ortada olduğunu belirterek,  Danıştay’ın bu haksız ve usulsüz yönetmeliği iptal etmesi gerektiğini söyledi.

Bu uygulamanın “Türk Lirası Düzeltme” işlemi olarak anıldığını aktaran Kasap, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durum, parasını peşin ödeyip arabanızın deposuna doldurduğunuz benzine, daha sonra gelen zamların, bir sonraki akaryakıt alışverişiniz sırasında yansıtılmasına benziyor. Kartlı sayaç abonesi peşin aldığı doğal gaza, alışveriş sonrası gelen bütün zamları ödemek zorunda bırakılıyor. Bu hilelidir, iyi niyetli değildir. Bu düzenlemenin iptal edilmesi gerekir.”

Kütahya’daki doğalgaz kartlı aboneleri TBMM gündeminde

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!