Kütahya’daki noterler iş yükünü kaldırabilecek mi?

Yeni uygulama memnuniyetle karşılanırken, ‘Kütahya’daki noterler iş yükünü karşılayabilecek mi’ sorusunu akıllara getirdi.

Kütahya’daki noterler iş yükünü kaldırabilecek mi?
service

Noterlerde tapu devir işlemlerinin başlamasıyla Kütahya’da 3 olan noter sayısının yeterli olup olmayacağı sorusu gündeme geldi. Gayrimenkul Uzmanı Mehmet Demir, “Yeni uygulama ile noterlerdeki iş yükü artacak. Bunun için Kütahya’daki noter sayısı artırılmalı.” dedi.

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği arasındaki protokol ile tapu devir işlemleri noterlerde yapılabilecek.

Yeni uygulama memnuniyetle karşılanırken, ‘Kütahya’daki noterler iş yükünü karşılayabilecek mi’ sorusunu akıllara getirdi.

Hafta sonları da hizmet veren noterlerin yeni uygulama ile işlem yüküne cevap verme ihtimalini ve noterlerdeki yoğunluğu Gayrimenkul Uzmanı Mehmet Demir, Ekspres Haber’e değerlendirdi.

Emlak sektörü olarak yeni uygulamanın yansımalarını sektör temsilcileri olarak merakla beklediklerini aktaran Demir, konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip edeceklerini belirtti.

Kütahya’da vatandaşlara hizmet veren noter sayısının 3 olduğunu bildiren Demir, Kütahya ile aynı nüfusa sahip çevre illerde bu sayısının 6’ya kadar çıktığını kaydetti. “Kişisel kanaatim Kütahya’daki noter sayısı az.” diyen Demir, “Biliyoruz ki noterde çalışan arkadaşlarımız tüm gayretleriyle çalışıyor. Bu konuda kesinlikle farklı bir düşünceye sahip değiliz. Bizim söylemek istediğimiz noter sayılarının az oluşu.” ifadelerini kullandı.

“NOTERLERİN SAĞLADIĞI KOLAYLIKLAR ÇOK FAZLA”

Noterlerde yapılan farklı işlemlerin de olduğunu hatırlatan Demir, araç devri, vekalet işlemleri ve diğer resmi yükümlülüklerin de gerçekleştirildiğini anlattı.

Bu yoğunluğa tapu işlerinin de eklenmesiyle ekstra sorumluluk ve iş yükü ilave edildiğini belirten Demir, şöyle devam etti: “Tapu işlemleri ilave olduğunda noterler yetersiz kalacaktır, bir yığılma olacaktır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına Kütahya’ya acilen dördüncü hatta beşinci noterin açılması gerekir. Noterlerin avantajlarından bahsetmek gerekiyor. Mesela sulh hukuk mahkemelerinde halk dilinde mirasçı belgesi olarak bilinen veraset ilamları üç dört günde alınırken noterlerde on dakikada alınabilmekte. Böyle bir avantajı noterlerde vatandaşlarımızın kullanabilmesi için hafta sonlarında yine noterler açık olacak. Cumartesi ve pazar günleri de nöbetçi noterler aracılığıyla tapu işlemleri yapılırken yığılmaların önüne geçilmesi adına Kütahya’da acilen bu nüfus yoğunluğuna göre noter sayıları arttırılmalıdır.”

İlgili Haber…

Kütahya’da tapuda yeni dönem neler değiştirdi?

 

Kütahya’daki noterler iş yükünü kaldırabilecek mi?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!