Kütahya’nın 2021 yılı turizm karnesi belli oldu

featured
service

2021 yılı ilk 10 ayda konaklayan turist sayısı 495 bin kişi oldu. Yine yılın ilk 10 ayına göre müze ve ören yerleri ziyaretçi sayısı ise 51 bin kişi oldu. 2020 yılındaki pandemi nedeniyle alınan tedbirler rakamlara da yansıdı. 2020 yılında müze ve ören yerlerine toplam 33 bin ziyaretçi alındı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının 2020 yılında hazırladığı bir rapora göre, Kütahya’ya gelen yabancı turistler merkez ilçe, Simav ve Altıntaş ilçelerinde; yerli turistler ise merkez, Emet ve Simav ilçelerinde yoğun olarak konaklama yapıyor.

Yabancı turistlerin Türkiye’ye geliş nedenleri arasında gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler açık farkla ilk sırayı aldığı da raporda yer buldu.

Kütahya’da gezi, yürüyüş, araştırma gözlem ve tırmanma faaliyetlerini kapsayan doğa turizmi potansiyeli bulunuyor. İlde doğa turizminde potansiyele sahip varlıklar merkez ilçe ile Tavşanlı, Domaniç ile Simav ve çevresinde yoğunlaştığı görülüyor.

Bu varlıklardan en çok potansiyeli olan Gediz’deki Murat Dağı ile Domaniç’teki Kaşalıç Tabiat Koruma Alanı olarak dikkat çekiyor. Bu alanlar yürüyüş, trekking, doğa inceleme-araştırma amaçlı aktiviteler için sahip oldukları coğrafi özellikler bakımından doğa turizminde değerlendirilebilecek önemli turizm varlıklarından.

Kütahya’nın 2021 yılı turizm karnesi belli oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!